FIFA 21 krijgt optie om muziek met auteursrechten uit te schakelen

Dankzij update 3.1.

Dankzij FIFA 21-update 3.1 kunnen streamers in FIFA 21 voortaan alle muziek met auteursrechten uitschakelen. Zo vermijden ze een schending van licenties en mogelijke boete wanneer ze streamen.

Eerder ontstond op Twitch heel wat controverse nadat alle video's van streamers met muziek van de game van het streamingsplatform waren gehaald. Daardoor verloren streamers enorm veel beeldmateriaal waar ze soms erg hard aan hadden gewerkt.

Twitch is zo streng over auteursrechten in FIFA 21 aangezien de game liedjes van grote namen zoals Dua Lipa, Tame Impala, Charli XCX, Disclosure en Stormzy bevat. Omdat het hier over grote namen gaat, riskeren streamers sowieso een boete en een aanklacht vanwege het schenden van de auteursrechten.

FIFA21

Dat je muziek kunt uitzetten, is niet nieuw voor de FIFA-reeks. In vorige games kon je al instellen dat er bij bepaalde onderdelen van de game geen muziek werd afgespeeld. FIFA 21 doet daar dus nog een schepje bovenop door je de kans te geven om alle gelicenseerde muziek in de game uit te zetten.

In andere FIFA 21-nieuws onthulde uitgever Electronic Arts dat FIFA 21 op 4 december uitkomt op PS5 en Xbox Series X en kon je uit Britse Games Sales Data-statistieken afleiden dat FIFA 21 meer digitaal dan fysiek werd gekocht.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Glenn Nouws

Glenn Nouws

medewerker

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Gerelateerde content

Eerste FIFA 21 next-gen beelden getoond

Zweet en snot met nog meer detail.

Horizon Forbidden West komt in de tweede helft van 2021 uit

Gran Turismo 7, Ratchet & Clank: Rift Apart en Returnal staan gepland voor begin volgend jaar.

Verder op de site...

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread