Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Dirt 5 is een PlayStation 5 launch game

PlayStation 5 release wordt iets vuiler.

Ontwikkelaar Codemasters laat weten dat Dirt 5 een PlayStation 5 launch game is. De titel is dus beschikbaar bij de PlayStation 5 release.

Naast een PlayStation 5-versie komt de game ook naar Xbox Series X en hebben beide versies snellere laadtijden. Op de next gen consoles is de game bovendien te spelen in een 4K-resolutie aan 120fps. Wie de game bij de release op 10 november koopt voor PlayStation 4 of Xbox One kan later gratis upgraden naar de PlayStation 5 en Xbox Series X.

Wanneer je de next-gen upgrade van PlayStation 4 naar de PlayStation 5 overzet, kun je jammer genoeg enkel je Playgrounds-creaties meenemen. Alle andere progressie gaat jammer genoeg verloren. Xbox One-gebruikers hebben meer geluk, want zij mogen wel alle gemaakte progressie meenemen naar de Xbox Series X.

Dirt 5 is niet de enige PlayStation 4 game die je geen toegang meer geeft tot je eerdere progressie na een upgrade naar de PlayStation 5. Ontwikkelaar RGG Studio en Insomniac Games maakten namelijk eerder bekend dat Yakuza: Like A Dragon en Spider-Man save files van de PS4 niet overdraagbaar zijn naar de PlayStation 5.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

DiRT 5

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.
Reacties