Microsoft: 'Toekomstige Bethesda-games niet noodzakelijk multiplatform'

Niet nodig om uit te kosten te komen.

In een interview met Kotaku heeft Microsoft-topman Phil Spencer meer uitleg gegeven bij de recente overname van ZeniMax Media en dochterbedrijven zoals Bethesda Game Studios. Volgens Spencer is het bijvoorbeeld niet zeker dat toekomstige Bethesda-titels zoals The Elder Scrolls 6 en Starfield naar de PlayStation 5 en de Switch komen.

Microsoft kondigde de overname ter waarde van 7,5 miljard dollar vorige maand aan. Door die overname krijgt het bedrijf binnenkort onder andere Bethesda, id Software en Arkane Studios in handen. Toekomstige games van die studio's zullen volgens Spencer dan ook niet noodzakelijk naar andere platformen komen.

Reeds getekende exclusiviteitscontracten worden wel gerespecteerd. Zo komen Deathloop en Ghostwire: Tokyo nog steeds naar de PlayStation 5. Voor andere titels zal echter geval per geval worden beslist naar welke platformen die komen. Volgens Spencer is het immers niet nodig om games naar de PlayStation 5 en Switch te brengen om uit te kosten te komen.

"We willen geen games wegnemen van de fans. Met xCloud, pc, Game Pass en onze consoles kunnen we echter voldoende gamers bereiken om deze deal te laten werken voor ons, wat dat ook mag betekenen", aldus Spencer.

Het is sowieso nog wel even wachten op de volgende grote release van Bethesda. In afwachting vind je hier alvast alle The Elder Scrolls 6 info.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Gerelateerde games

Over de auteur

Michiel De Coninck

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Gerelateerde content

Nintendo Switch ondersteunt nu Bluetooth audio

Klinkt als bluetooth audio in de oren.

Nintendo kondigt Switch prijsverlaging aan

In aanloop naar de release van de Switch OLED.

Lego Super Mario 64 set onthuld

Minstens evenveel pixels als op de Nintendo 64.

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread