Genshin Impact is de grootste nieuwe Chinese IP ooit

Heeft positieve en negatieve impact.

Genshin Impact, de free-to-playactie-rpg van de Chinese ontwikkelaar MiHoYo, is razend populair en bracht op twee weken tijd al meer dan 100 miljoen dollar op. De game is momenteel te spelen op pc, PlayStation 4, en Android- en iOS-toestellen.

Intussen is de game al meer dan 23 miljoen keer gedownload. Dankzij dat hoge aantal staat de game op de tweede plek van de meest gedownloade apps. Hoewel de app het bij ons ook goed doet, zijn de goede resultaten vooral te danken aan gebruikers in China, Japan, Korea en de Verenigde Staten.

De free-to-play game krijgt echter ook kritiek. Zo was er al veel controverse over de manier waarop ontwikkelaar MiHoYo omgaat met de microtransacties, gameplay en het censureren van termen zoals Hong Kong en Taiwan om toegang te krijgen tot de Chinese markt.

Wil je graag zelf aan de slag met de game? Op onze site staan de Genshin Impact Wishes: Microtransacties voor je uitgelegd. Daarnaast hebben we ook een Genshin Impact FAQ.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Glenn Nouws

Glenn Nouws

medewerker

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread