Baldur's Gate 3 races en classes voorgesteld

Niet lang meer aftellen nu.

In de aanloop naar de Early Access release van Baldur's Gate 3 heeft ontwikkelaar Larian Studios onthuld met welke rassen en klassen je allemaal aan de slag kunt. Bij de release op 6 oktober bevat de game maar liefst 8 rassen, 16 subrassen en 6 klassen.

In de Early Access-versie zijn de eerste drie hoofdstukken van de game speelbaar. Volgens Larian Studios bevatten die meer dan 25 uur aan gameplay. De acht rassen waarmee je aan de slag kunt zijn humans, githyanki, elves, drow, half-elf, dwarves, halflings en tieflings. Elk ras heeft ook de nodige subrassen, waardoor het totaal op 16 komt.

De keuze voor een bepaald ras heeft ook invloed op het verhaal. Zo zullen bepaalde personages vreemd reageren wanneer je een van de meer exotische rassen speelt. Tijdens de character creation krijg je bovendien de keuze uit meer dan 150 fotorealistische gezichten.

12

Daarnaast kun je bij de release ook 6 verschillende classes uitproberen: Cleric, Fighter, Ranger, Rogue, Warlock en Wizard. Elk van die classes heeft bovendien opnieuw twee varianten, waardoor de teller op 12 komt.

De Baldur's Gate 3 Early Access is vanaf 6 oktober speelbaar via Steam, GOG en Stadia. Volgens de ontwikkelaar is het daarna nog minstens een jaar wachten op de finale release. Ook een Baldur's Gate 3 next-gen consoleversie is niet uitgesloten.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Michiel De Coninck

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

The Last of Us 2 walkthrough en gids met collectables en item locaties

Onze gids die je volledig door The Last of Us 2 loodst.

Sims 4 cheats voor PS4, pc, Mac en Xbox One

Oneindig geld, onsterfelijkheid, carričres verbeteren, teleportatie en veel meer!

Red Dead Redemption 2 cheats voor PS4, pc en Xbox One

Welke codes zijn er in Red Dead Redemption 2 en wat is hun effect?

Minecraft cheats en commands

Achievements unlocken, XP krijgen, teleporteren en nog veel meer.

Fortnite Chapter 2 Season 3 - alle informatie over Season 13 verzameld

Alles wat je over Fortnite Chapter 2 Season 3 moet weten.

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread