Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Xbox Series X lanceert op 10 november

Prijs eveneens onthuld.

Microsoft heeft eindelijk de releasedatum en de prijs van de Xbox Series X onthuld. De nieuwe console lanceert op 10 november en kost 500 euro. Vanaf 22 september kun je een pre-order plaatsen.

De releasedatum is geen verrassing. Eerder vandaag maakte Microsoft immers al bekend dat de Xbox Series S release eveneens op die dag valt.

Ook de prijs ligt in de lijn van de verwachtingen. De Xbox One kostte bij de lancering eveneens 500 euro. Die console kwam echter wel standaard gebundeld met de Kinect.

De Xbox Series X richt zich op wie games wil spelen in een 4K-resolutie aan 120 frames per seconde. De goedkopere Xbox Series S is dan weer bedoeld voor 1440p-resoluties, eveneens aan 120 frames per seconde. Dankzij het Xbox Play Anywhere programma zijn ook alle games die momenteel nog uitkomen voor de Xbox One automatisch speelbaar op de nieuwe consoles.

Wil je meer weten over de nieuwe consoles van Microsoft? Op onze site lees je alles over de Xbox Series X specs.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.
Reacties