Fall Guys cheaters krijgen niet langer vrij spel

Detectie van cheaters wordt verbeterd.

Fall Guys is dé hit van deze zomer, maar dat bezorgt ontwikkelaar Mediatonic ook kopzorgen. Veel spelers betekent immers ook veel cheaters, maar Mediatonic laat weten dat de tijden waarin zij vrij spel krijgen ten einde komen.

Valsspelers kunnen via cheats in Fall Guys onder andere sneller zijn, teleporteren, of zelfs vliegen. Dat leidt natuurlijk tot enorme frustratie bij vele spelers, die door het gebrek aan afstraffing door de ontwikkelaar regelmatig het recht in eigen handen nemen.

Gelukkig is dat binnenkort dus niet langer nodig. Eerder deze maand maakte Mediatonic al bekend dat er betere tools in ontwikkeling zijn om cheaters te detecteren, maar omdat cheaters pas geband worden uit de game na afloop van de match hebben spelers nog steeds last van games die onmogelijk te winnen zijn.

Daar komt in een volgende patch verandering in. Spelers die betrapt worden op het gebruik van cheats en hacks zullen onmiddellijk uit de match verwijderd worden én geband worden.

Ook kunnen spelers nietlangerr gebruik maken van Steam Family Sharing om het bansysteem van Fall Guys te omzeilen. Een permanente oplossing is er momenteel nog niet, maar als voorlopige oplossing wordt de Family Sharing feature voor de game tijdelijk uitgeschakeld.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Bruce Vandeweyer

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread