Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fortnite aangeklaagd door Coral Castle Museum

Kasteel van een aanklacht.

Fortnite-ontwikkelaar Epic Games wordt aangeklaagd door het Coral Castle Museum in Florida. Volgens het museum heeft Epic Games geen toestemming om de naam Coral Castle te gebruiken voor een in-game gebouw.

Sinds 1 augustus krijgen battle pass-eigenaren in Fortnite de kans om de Atlantis-woning van Aquaman te bezoeken. Die woning heet Coral Castle. Het is onduidelijk of die locatie ook effectief is gebaseerd op het echte Coral Castle.

Fortnite
Het echte Coral Castle

Het echte kasteel is volledig opgebouwd uit kalkstenen. Het gebouw in Miami is van de hand van de Letse migrant Ed Leedskalnin. Hij begon er in 1928 aan en stopte toen hij overleed in 1952. Voor Leedskalnin overleed, beweerde hij dat hij alle stenen al zwevend had opgestapeld.

Epic Games heeft het tegenwoordig erg druk met rechtszaken. Vorige week verwijderde Apple immers Fortnite uit de App Store en even later volgde Google dat voorbeeld door Fortnite te verwijderen uit de Play Store. Epic klaagde vervolgens beide bedrijven aan.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Fortnite

Android, iOS, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.
Reacties