Fortnite aangeklaagd door Coral Castle Museum

Kasteel van een aanklacht.

Fortnite-ontwikkelaar Epic Games wordt aangeklaagd door het Coral Castle Museum in Florida. Volgens het museum heeft Epic Games geen toestemming om de naam Coral Castle te gebruiken voor een in-game gebouw.

Sinds 1 augustus krijgen battle pass-eigenaren in Fortnite de kans om de Atlantis-woning van Aquaman te bezoeken. Die woning heet Coral Castle. Het is onduidelijk of die locatie ook effectief is gebaseerd op het echte Coral Castle.

12
Fortnite
13
Het echte Coral Castle

Het echte kasteel is volledig opgebouwd uit kalkstenen. Het gebouw in Miami is van de hand van de Letse migrant Ed Leedskalnin. Hij begon er in 1928 aan en stopte toen hij overleed in 1952. Voor Leedskalnin overleed, beweerde hij dat hij alle stenen al zwevend had opgestapeld.

Epic Games heeft het tegenwoordig erg druk met rechtszaken. Vorige week verwijderde Apple immers Fortnite uit de App Store en even later volgde Google dat voorbeeld door Fortnite te verwijderen uit de Play Store. Epic klaagde vervolgens beide bedrijven aan.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Glenn Nouws

Glenn Nouws

medewerker

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread