Streamingdienst xCloud komt volgende maand naar Game Pass Ultimate

Met meer dan 100 games om te streamen.

Microsoft maakt bekend dat de testperiode voor streamingdienst xCloud bijna is afgelopen. Vanaf 15 september lanceert de dienst officieel en wordt hij ook toegevoegd aan het Game Pass Ultimate abonnement. Eigenaars van zo'n abonnement kunnen vanaf dan meer dan 100 games van hun pc of Xbox One naar hun smartphone of tablet streamen.

onder andere alle huidige en toekomstige first party games van Microsoft zullen speelbaar zijn via xCloud. Daarnaast kun je bij de release ook tal van third party games streamen, waaronder Destiny 2 en Yakuza Kiwami 2.

om de games te spelen op je smartphone of tablet kun je een Xbox One- of DualShock 4-controller gebruiken. In de toekomst wil Microsoft daar ook nog controllers van Razer, PowerA, 8BitDo en NACON aan toevoegen.

1

Een Game Pass Ultimate-abonnement kost 15 euro per maand, maar om de dienst een maand uit te proberen, betaal je slechts 1 euro. Het abonnement geeft je toegang tot Game Pass voor Xbox en pc, Xbox Live Gold, en vanaf volgende maand dus ook xCloud. Een volledige lijst van games voor xCloud is er nog niet, maar Microsoft heeft alvast volgende titels bevestigd voor de lancering in september:

 • Ark: Survival Evolved
 • Bleeding Edge
 • Costume Quest 2
 • Crackdown 3 (campaign)
 • Destiny 2
 • F1 2019
 • Forza Horizon 4
 • Gears of War: Ultimate Edition
 • Gears of War 4
 • Gears 5 Ultimate Edition
 • Grounded
 • Halo 5: Guardians
 • Halo Wars: Definitive Edition
 • Halo Wars 2
 • Halo: The Master Chief Collection
 • Halo: Spartan Assault
 • Hellblade: Senua's Sacrifice
 • Killer Instinct Definitive Edition
 • Max: The Curse of Brotherhood
 • Minecraft Dungeons
 • The Outer Worlds
 • Ori and the Blind Forest: Definitive Edition
 • Ori and the Will of the Wisps
 • Quantum Break
 • ReCore: Definitive Edition
 • Ryse: Son of Rome
 • Sea of Thieves: Anniversary Edition
 • State of Decay 2: Juggernaut Edition
 • Sunset Overdrive
 • Super Lucky's Tale
 • Tell Me Why
 • The Bard's Tale Trilogy
 • Wasteland 2: Director's Cut
 • Wasteland 3
 • Wasteland Remastered
 • Yakuza Kiwami 2

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Michiel De Coninck

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread