Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

FIFA 21 verwijdert vervelendste goal celebrations

Niet langer je online tegenstanders trollen.

FIFA 21 beperkt de manieren waarop spelers hun online tegenstanders kunnen trollen na het scoren van een goal. Dat maakt EA vandaag bekend.

Zo zijn er verschillende goal celebrations uit de game gehaald. De Shush en A-OK celebrations kun je bijvoorbeeld niet meer gebruiken na het maken van een doel.

Beide celebrations waren populaire manieren om je online tegenstanders te ergeren tijdens een match. De tegenstander wordt gedwongen de volledige celebration uit te kijken en spelers kunnen zelfs bepaalde animaties uitrekken om tijd te verspillen.

Cover image for YouTube videoFIFA 21 | Official Gameplay Trailer

De Shush Celebration kon bijvoorbeeld uitgerokken worden door je speler tijdens de celebration over het veld te laten lopen terwijl hij het gebaar maakt.

Het A-OK gebaar daarentegen wordt waarschijnlijk geband omdat het OK-gebaar tegenwoordig gelinkt wordt met extreemrechts. Eerder dit jaar werd het gebaar ook verwijderd uit Call of Duty: Modern Warfare en Warzone.

EA Sports voert ook andere wijzigingen door om online matches in te korten. Zo kunnen spelers niet langer tot dertig seconden om een ingooi of strafschop te nemen. Een kick-off mag nu nog maximum 10 seconden duren en een ingooi 12 seconden. Een corner, penalty of strafschop mag nog 15 seconden duren en een vrije schop heeft een maximum van 20 seconden.

Verder worden er ook animaties verwijderd. Het moment waarop na een goal alle spelers terug naar hun positie wandelen zal niet meer te zien zijn en ook momenten waarop een speler of keeper de bal moet zoeken zijn uit de game gehaald.

Voor meer informatie over de game, kan je terecht in ons artikel over de FIFA 21 release.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

FIFA 21

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties