FIFA 21 career mode krijgt grondige veranderingen

EA leert uit de feedback van FIFA 20.

EA Sports kondigt een aantal veranderingen aan voor de career mode van FIFA 21. Dat doet de ontwikkelaar als reactie op de vele klachten over de career mode van FIFA 20.

De voornaamste verandering is de nieuwe interactieve match simulatie. Daarmee kun je op elk moment in en uit de match gaan om het spel op sleutelmomenten te beïnvloeden, bijvoorbeeld bij penalties en vrije trappen.

Daarnaast krijg je ook constant data over de wedstrijd, zoals statistieken over hoe goed je spelers het doen en hoeveel stamina ze nog hebben. Op basis daarvan kun je op elk moment ingrijpen en veranderingen doorvoeren.

fifa21_feature_career_mode

Je kan ook spelers omvormen tijdens training. Een linksachter kan je nu op de linkervleugel zetten door de spelers tijdens training te laten oefenen op andere posities. Je kan de veranderingen in hun eigenschappen ook steeds opvolgen om na te gaan hoe goed de spelers het doen in hun nieuwe rol.

De FIFA 21 career mode introduceert ook de mogelijkheid om de 'sharpness' van spelers op te volgen. Die statistiek houdt bij hoe waarschijnlijk het is dat je spelers optimaal spelen tijdens cruciale momenten in een wedstrijd.

Je kan de sharpness van spelers verbeteren met behulp van het nieuwe Active Training System. Daarmee start je speciale groeptrainingsessies op die de kans verhogen dat je spitsen bijvoorbeeld beter gebruik maken van grote kansen of je verdedigers op het juiste moment tackelen in gevaarlijke situaties.

Ook transfers worden uitgebreid. Je kan nu leningen aangaan op basis van optionele of verplichte toekomstige transferinkomsten. Het onderhandelen over de prijzen van spelers wordt ook realistischer dankzij de zogenaamde 'Authentic Transfers'.

Wie hongerig is naar meer informatie over de game kan terecht in ons artikel over de FIFA 21 gameplay en alle andere zaken die je moet weten.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Bruce Vandeweyer

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread