Drie topmensen Ubisoft nemen ontslag na beschuldigingen wangedrag en seksuele intimidatie

#UbisoftToo

Bij Ubisoft hebben het afgelopen weekend drie topmensen ontslag genomen na aantijgingen over wangedrag en seksuele intimidatie. Dat heeft het bedrijf middels een persbericht bekendgemaakt.

Het gaat om Serge Hascoët (chief creative officer), Yannis Mallat (directeur van Ubisofts Canadese studio's) en Cécile Cornet (hoofd van HR). Van hen is na intern onderzoek per direct afscheid genomen.

Volgens de Franse krant Liberation speelde Hascoët een centrale rol in de beschuldigingen. De Fransman zou binnen het bedrijf berucht zijn om zijn giftig gedrag, maar leek er tot nu toe altijd mee weg te komen.

Gamewebsite Kotaku sprak de afgelopen weken met enkele vrouwelijke medewerkers van de Canadese Ubisoft-studio's. Zij beklaagden zich vooral over de vrouwonvriendelijke bedrijfscultuur die mede door Mallat in stand gehouden werd.

In een officiële verklaring laat het Franse bedrijf weten dat het tekort heet geschoten in het creëren van een 'veilige en inclusieve werkomgeving'. Hoewel Ubisoft-baas Yves Guillemot niet in detail op de beschuldigingen ingaat, spreekt hij wel over onacceptabel gedrag. De gamestudio gaat daarom 'grote veranderingen in de bedrijfscultuur' doorvoeren.

Vorige maand stapten al diverse andere mensen bij Ubisoft op, waaronder creative director van Assassin's Creed Valhalla Ashraf Ismail.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Yvo Kieviet

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread