YouTuber speelt Minecraft uit met een piano

Altijd is Minecraft Steve ziek...

YouTuber Jachael123 heeft een indrukwekkend project ondernomen. Hij heeft Minecraft van begin tot einde uitgespeeld met een MIDI-piano in plaats van een controller of muis en toetsenbord.

Jachael123 startte zijn reis zoals elke andere speler, door het omhakken van bomen en een eerste schuilplaats te bouwen voor 's nachts. Zeven en een half uur later had hij de Ender Dragon verslagen door enkel de pianotoetsen te gebruiken. Het laatste gevecht alleen al duurde anderhalf uur.

Door verschillende toetsen aan verschillende acties te verbinden slaagde hij erin Minecraft Steve te besturen en zijn inventory te beheren.

"Met B4 kon ik de muiscursor 5 pixels per 200ms naar links bewegen als ik de toets ingedrukt hield, terwijl C#5 hetzelfde deed voor naar boven, D5 naar omlaag en F5 naar rechts. D#5 was om omlaag te scrollen zodat ik de hotbar gemakkelijker kon besturen en C5 en E5 waren respectievelijk gelijk aan de linkermuisknop en de rechtermuisknop. Op die manier kon ik mijn muis bewegen in-game en mijn inventory beheren."

Het is niet de eerste keer dat iemand Minecraft speelt met een piano. Dylan Tallchief gaf hem in augustus 2019 inspiratie om het zelf eens te proberen.

Jachael123 gebruikte de keybindings van Dylan Tallchief via Bome MIDI Translator Pro en werd na lang oefenen zo de eerste speler die Minecraft uitspeelt op piano.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Bruce Vandeweyer

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread