Resident Evil 8: Village - Release, setting en alles wat we weten

Update: geruchten rond verhaal, gameplay en VR

De geruchtenmolen over een nieuwe Resident Evil draaide de laatste maanden op volle toeren. Beetje bij beetje druppelde er informatie binnen. Volgens 'betrouwbare bronnen' zou de nieuwe Resident Evil van de formule afwijken. Daarna lekte al snel de naam Resident Evil 8: Village en een mogelijke releasedatum in 2021. Het duurde dan ook niet lang voordat Capcom de geruchten grotendeels bevestigde en Resident Evil 8: Village tijdens het Sony's Future Gaming Event aankondigde. Hier lees je alles wat we weten.

Inhoud

Resident Evil 8: Village release - Wanneer komt de game uit?

Een specifieke releasedatum is nog niet bekend, maar Capcom heeft aangegeven dat Resident Evil 8: Village in 2021 lanceert. Dat gebeurde tijdens het Sony's Future Gaming Event; waar het PlayStation 5 design werd onthuld. De nieuwe Resident Evil komt naar pc, PlayStation 5 en Xbox Series X. De game is dus niet speelbaar op PlayStation 4 en Xbox One.

resident_evil_8_village_1
Resident Evil 8: Village is niet speelbaar op PlayStation 4 en Xbox One.

Resident Evil 8: Village trailers - Wat kun je alvast zien?

In de announcement trailer van Resident Evil 8: Village zie je alvast een aantal opmerkelijke gebeurtenissen. Zo zie je hints naar weerwolven, vampieren en occultisme. Daarnaast maakt Chris Redfield een opvallende verschijning. Mogelijk is Chris niet de enige oude bekende die een rentree maakt. Zo gaat het gerucht de ronde dat Natalia Korda (of moeten we zeggen Alex Wesker?) uit Resident Evil: Revelations 2 de rol van tweede antagonist vervult naast de mysterieuze Alan R. Die is graaf van het kasteel in de trailer en een vooraanstaand lid van de The Connections. Resident Evil 8: Village zou dus meerdere antagonisten bevatten, indien de geruchten kloppen.

Resident Evil 8: Village setting - Waar speelt de game zich af?

Resident Evil 8: Village is een direct vervolg op Resident Evil 7: Biohazard. Je kruipt wederom in de schoenen van Ethan Winters, het hoofdpersonage van de vorige game. Ethan en Mia hebben na de traumatische gebeurtenissen bij de familie Baker eindelijk hun rustige leventje opgepakt en lijken zelfs een kind te hebben. Chris Redfield, tegenwoordig werkzaam voor Umbrella, besluit echter om Ethans leven eens goed op zijn kop te zetten.

Volgens Capcom belandt Ethan zodoende in een nieuwe nachtmerrie op zoek naar antwoorden. Die antwoorden vindt hij mogelijk in een mysterieus dorp waar weerwolven, vampieren en occultisme de boventoon voeren. Na het succes van Resident Evil 2 Remake en Resident Evil 3 Remake lijkt de serie dus weer afscheid te nemen van de welbekende zombies, al laat insider Dusk Golem weten dat de Resident Evil 8: Village het donkerste en meest weerzinwekkende deel in de reeks belooft te worden. Bovendien spreken sommige lekken wel degelijk van zombieachtige vijanden en bewoners met slagwapens - net als in Resident Evil 4. Het is dus voorlopig wachten op eerste gameplaybeelden.

Meer is er tot dusver niet geweten. Toch willen we jullie enkele sappige geruchten niet onthouden. Zo beweert fansite Biohazard Declassified - die ook de komst van een VR-versie van de game onthulde - dat Ethan al vroeg in de game ontvoerd wordt naar de 'Village', terwijl Mia gewond achterblijft. Ethans tocht doorheen het woeste berglandschap vang je aan zonder wapens. Dat betekent dat je in de eerste uren van de game op je survivalinstinct en zaklamp met batterijen bent aangewezen, die door de vele donkere omgevingen een grotere rol vervult.

Tegelijkertijd legt de ontwikkelaar nadruk op het dorp. "Het dorp speelt zo'n cruciale rol als decor en setting van de game dat we het als een personage beschouwen," aldus Capcom. Bovendien zijn er geruchten dat Ethan last krijgt van hallucinaties, die volgens GamesRadar aan geschrapte gameplaymechanieken van Resident Evil 4 doen denken, waarbij Leon Kennedy door een kasteel met bewegende harnassen en geesten ronddoolt. Een 'levendig' dorp lijkt dan ook niet vergezocht, wanneer je je omgeving en de personen erin niet langer kunt vertrouwen.

De announcement trailer bevat in ieder geval verschillende locaties, waarbij vooral het interieur van het kasteel of een villa een opvallende verschijning vormt. Het doet enigszins aan het herenhuis uit de allereerste Resident Evil of het politiebureau uit Resident Evil 2 denken. Daarnaast zie je enkele huizen van de lokale inwoners, een imposant standbeeld, een windmolen en heel veel sneeuw.

resident_evil_8_village_3
Het interieur van een gebouw in Resident Evil 8: Village doet denken aan het herenhuis uit het origineel.

Resident Evil 8: Village gameplay - Hoe speelt de game?

De game maakt net zoals voorganger Resident Evil 7: Biohazard gebruik van een eerstepersoonsperspectief. "Het perspectief helpt bij de immersie en zorgt ervoor dat spelers het gevoel hebben alsof ze Ethan zijn, met hetzelfde gevoel van verhoogde spanning en angst," aldus Capcom. Daarnaast zorgt de ontwikkelaar ervoor dat de game geen laadtijden bevat. In combinatie met de kracht van de RE-engine en de audio lijkt dat voor een immersieve ervaring te zorgen. Volgens de ontwikkelaar ligt in tegenstelling tot Resident Evil 7: Biohazard bij Village de nadruk namelijk wat meer op combat en exploratie.

Je hoeft je vooralsnog geen zorgen te maken dat de game geen puzzels bevat. De eerste beelden van de game lijken namelijk sterk te hinten naar mysterieuze locaties die wat denkwerk vereisen. Zo zijn er verschillende emblemen rondom het Umbrella-logo te zien en maak je kennis met een indrukwekkende deur, die ruimte voor twee ronde schijven bevat. De kans is groot dat je gewoon weer aan 'Inventory Tetris' moet doen. Volgens GamesRadar poogt Capcom de immersieve en spaarzame HUD van Resident Evil 7 met het inventory-systeem van deel 4 te combineren, dat door vele fans op handen wordt gedragen.

resident_evil_8_village_5
resident_evil_8_village_4
Resident Evil 8: Village bevat ongetwijfeld puzzels.

Resident Evil 8: Village VR - Is de game speelbaar in VR?

Hoewel Capcom tot dusver nog geen officiële verklaring met betrekking tot VR heeft gemaakt, is het erg waarschijnlijk dat je na deel 7 ook Resident Evil 8: Village volledig in virtual reality kunt spelen. Zo zou er eerder deze zomer een playtester in het kader van het Resident Evil Ambassadors-programma bij Capcom op bezoek zijn geweest om de VR-versie van Resident Evil 8: Village aan de tand te voelen.

Bovendien leent het eerstepersoonsperspectief van de moderne Resident Evil-games zich nu eenmaal perfect voor immersieve virtual reality, hetgeen Sander in zijn Resident Evil 7: Biohazard review voor PlayStation VR mocht ondervinden. Of VR voor de game exclusief tot Sony's console beperkt blijft, is nog niet zeker, maar lijkt aannemelijk. Volgens de bron wacht Capcom op Sony voor de bekendmaking van de functionaliteit.

Wil jij ook op de hoogte blijven van het laatste Resident Evil 8: Village nieuws? Hou dan vooral dit artikel in de gaten, waar we de belangrijkste informatie blijven updaten!

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Maarten Denoo

Maarten Denoo

Pietje-precies

Keerde het multiplayergeweld de rug toe en verdiept zich nu vooral in actie-RPG’s en co-op-games. Kan eindeloos over finales van tv-series doorrazen.

Gerelateerde content

Doom Eternal komt naar Xbox Game Pass

"Rip and tear, until it is done."

Amnesia: Rebirth releasedatum bekend

Net op tijd voor Halloween.

FeatureDe beste Xbox One (X) games

De allerbeste Xbox One-games die niet in je collectie mogen ontbreken.

Verder op de site...

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread