Resident Evil 8: Village - Release, setting en alles wat we weten

Bloedzuiger.

De geruchtenmolen over een nieuwe Resident Evil draaide de laatste maanden op volle toeren. Beetje bij beetje druppelde er informatie binnen. Volgens 'betrouwbare bronnen' zou de nieuwe Resident Evil van de formule afwijken. Daarna lekte al snel de naam Resident Evil 8: Village en een mogelijke releasedatum in 2021. Het duurde dan ook niet lang voordat Capcom de geruchten grotendeels bevestigde en Resident Evil 8: Village tijdens het Sony's Future Gaming Event aankondigde. Hier lees je alles wat we weten.

Inhoud

Resident Evil 8: Village release - Wanneer komt de game uit?

Een specifieke releasedatum is nog niet bekend, maar Capcom heeft aangegeven dat Resident Evil 8: Village in 2021 lanceert. Dat gebeurde tijdens het Sony's Future Gaming Event; waar het PlayStation 5 design werd onthuld. De nieuwe Resident Evil komt naar pc, PlayStation 5 en Xbox Series X. De game is dus niet speelbaar op PlayStation 4 en Xbox One.

resident_evil_8_village_1
Resident Evil 8: Village is niet speelbaar op PlayStation 4 en Xbox One.

Resident Evil 8: Village trailers - Wat kun je alvast zien?

In de announcement trailer van Resident Evil 8: Village zie je alvast een aantal opmerkelijke gebeurtenissen. Zo zie je hints naar weerwolven, vampieren en occultisme. Daarnaast maakt Chris Redfield een opvallende verschijning.

Resident Evil 8: Village setting - Waar speelt de game zich af?

Resident Evil 8: Village is een direct vervolg op Resident Evil 7: Biohazard. Je kruipt wederom in de schoenen van Ethan Winters, het hoofdpersonage van de vorige game. Ethan en Mia hebben na de traumatische gebeurtenissen bij de familie Baker eindelijk hun rustige leventje opgepakt. Dat is echter van korte duur. Chris Redfield werkt tegenwoordig namelijk voor Umbrella en besluit om Ethans leven eens goed op zijn kop te zetten.

Volgens Capcom belandt Ethan in een nieuwe nachtmerrie op zoek naar antwoorden. Die antwoorden vindt hij mogelijk in een mysterieus dorp waar weerwolven, vampieren en occultisme de boventoon voeren. Na het succes van Resident Evil 2 Remake en Resident Evil 3 Remake lijkt de serie dus weer afscheid te nemen van de welbekende zombies.

Tegelijkertijd legt de ontwikkelaar nadruk op het dorp. "Het dorp speelt zo'n cruciale rol als decor en setting van de game dat we het als een personage beschouwen," aldus Capcom. Bovendien zijn er geruchten dat Ethan last krijgt van hallucinaties. Een 'levendig' dorp lijkt dan ook niet vergezocht.

De announcement trailer bevat in ieder geval verschillende locaties, waarbij vooral het interieur van het kasteel of een villa een opvallende verschijning vormt. Het doet enigszins aan het herenhuis uit de allereerste Resident Evil of het politiebureau uit Resident Evil 2 denken. Daarnaast zie je enkele huizen van de lokale inwoners, een imposant standbeeld, een windmolen en heel veel sneeuw.

resident_evil_8_village_3
Het interieur van een gebouw in Resident Evil 8: Village doet denken aan het herenhuis uit het origineel.

Resident Evil 8: Village gameplay - Hoe speelt de game?

De game maakt net zoals voorganger Resident Evil 7: Biohazard gebruik van een eerstepersoonsperspectief. "Het perspectief helpt bij de immersie en zorgt ervoor dat spelers het gevoel hebben alsof ze Ethan zijn, met hetzelfde gevoel van verhoogde spanning en angst," aldus Capcom. Daarnaast zorgt de ontwikkelaar ervoor dat de game geen laadtijden bevat. In combinatie met de kracht van de RE-engine en de audio lijkt dat voor een immersieve ervaring te zorgen. Volgens de ontwikkelaar ligt in tegenstelling tot Resident Evil 7: Biohazard bij Village de nadruk namelijk wat meer op combat en exploratie.

Je hoeft je vooralsnog geen zorgen te maken dat de game geen puzzels bevat. De eerste beelden van de game lijken namelijk sterk te hinten naar mysterieuze locaties die wat denkwerk vereisen. Zo zijn er verschillende emblemen rondom het Umbrella-logo te zien en maak je kennis met een indrukwekkende deur, die ruimte voor twee ronde schijven bevat. De kans is groot dat je gewoon weer aan 'Inventory Tetris' moet doen.

resident_evil_8_village_5
resident_evil_8_village_4
Resident Evil 8: Village bevat ongetwijfeld puzzels.

Wil jij ook op de hoogte blijven van het laatste Resident Evil 8: Village nieuws? Hou dan vooral dit artikel in de gaten, waar we de belangrijkste informatie blijven updaten!

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Marcel de Jong

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread