Mafia: Definitive Edition krijgt aanpasbaar politiegedrag

Instelbare corruptie.

In Mafia: Definitive Edition kun je instellen hoe streng de politie optreedt tegen wangedrag op de weg. Dat laat Haden Blackman van ontwikkelaar Hanger 13 weten aan USgamer.

In de eerste Mafia uit 2002 kwamen spelers voor de minste overtreding in aanraking met de politie. Dat had een impact op het verloop van het verhaal en onderscheidde zich van gelijkaardige games.

In Mafia: Definitive Edition is dat deels verleden tijd, want in de remake krijg je de kans om in te stellen hoe aanwezig de politie is en hoe streng die reageert op overtredingen. Die instellingen voegt Hangar 13 toe om zowel nieuwe als terugkerende spelers meer van het verhaal te laten genieten. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de originele instellingen van 2001 te behouden.

Ten slotte ontdekken we dat Tommy in vuurgevechten erg snel het loodje legt. Daarom is dekking zoeken tijdens gevechten erg belangrijk.

"De reden waarom de originele Mafia zo populair was, lag grotendeels aan de uitdagende aard van de game. Dat proberen we in de remake te behouden voor terugkerende spelers. Het is echter niet de bedoeling om nieuwe spelers weg te jagen en om die reden geven we je in de remake de mogelijkheid om dat aan te passen," aldus Haden Blackman.

Naast politiegedrag zagen we in de Mafia: Definitive Edition narrative trailer al enkele nieuwe cinematics die een voorsmaakje van de game geven.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Glenn Nouws

Glenn Nouws

medewerker

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread