Geen politiewagens meer in Fortnite

Als reactie op de protestacties.

Aandachte spelers merkten vorige week al op dat alle politiewagens uit Fortnite gehaald zijn. De verandering gebeurde tegelijk met de start van Fortnite Season 3.

Fans merkten toen op dat alle politiewagens die normaal over de Fortnite map verspreid zijn, vervangen zijn door normale auto's. De Junk Rift, een item waarmee je een politiewagen spawnt, doet nu normale auto's verschijnen.

copcar
Politiewagens zijn niet meer te vinden in Fortnite.

Epic Games gaf vorige week geen commentaar op de verandering, maar een bron bij de ontwikkelaar bevestigt nu dat het een bewuste keuze is. Epic Games voert de wijziging door in navolging van de moord op George Floyd en de daaropvolgende wereldwijde protestacties tegen politiegeweld.

De keuze heeft waarschijnlijk te maken met het gerucht dat spelers later dit seizoen met auto's kunnen rijden. Epic had duidelijk geen zin in spelers die een punt proberen te maken door politieman te spelen in Fortnite.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Bruce Vandeweyer

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread