FIFA 21 - Release, FUT, gameplay en alles wat we weten

De eerste info.

Het is dit jaar toch een wat eigenaardige onthulling van FIFA 21. Normaliter lagen de reguliere seizoenen namelijk al achter ons en konden we ons voor het EK voetbal opmaken. Door coronamaatregelen is de competitie in België en Nederland echter stopgezet, ronden de grote competities het seizoen zonder publiek af en werd de Europese krachttoer naar 2021 uitgesteld. Het is dan ook een opluchting dat de nieuwste editie van FIFA er verder niet onder te lijden heeft. Hoog tijd om de eerste brokken met informatie over EA Sports' nieuwste voetbalgame voor je op een rijtje te zetten.

Op deze pagina lees je meer over:

FIFA 21 release - Wanneer komt de game uit?

De FIFA 21 release is 9 oktober 2020. De game komt dan op de pc, PlayStation 4 en Xbox One uit. De pc-versie is op zowel via Origin als Steam verkrijgbaar.

Plaats je echter een FIFA 21 pre-order, dan kun je de voetbalgame al drie dagen eerder spelen. Het gaat daarbij om de Champions Edition en Ultimate Edition. Met EA Access (PlayStation 5 en Xbox One) en Origin Access (pc) Play First Trials krijg je zelfs al vanaf 1 oktober toegang.

Daarnaast is FIFA 21 voor de PlayStation 5 en Xbox Series X aangekondigd. Het is van beide nieuwe consoles alleen bekend dat ze tijdens 'Holiday 2020' in de winkels liggen. Of dat ook voor de next-gen-versie van de voetbalgame geldt, is op dit moment nog niet bekend. Met Dual Entitlement is overigens een gratis upgrade naar FIFA 21 op de PlayStation 5 en Xbox Series X mogelijk.

Tot slot is FIFA 21 tevens voor de Switch en Stadia aangekondigd, maar ook voor die versies is nog geen releasedatum vrijgegeven. De Switch-versie gaat onder de naam FIFA 21 Legacy Edition en is een geüpdatete FIFA 20-versie.

FIFA 21 kopen - Welke edities zijn er verkrijgbaar?

Er zijn drie edities van FIFA 21 verkrijgbaar. Wanneer je een pre-order plaatst, krijg je de volgende extra's:

FIFA 21 Standard Edition kopen op Bol.com

 • Tot 3 zeldzame gouden FUT 21-pakketten (1 per week gedurende 3 weken)
 • 1 Coverster FUT-leenitem (voor 5 FUT-wedstrijden)
 • 1 FUT Ambassadeur leenspelerkeuze-item (kies 1 van 3 speler-items voor 3 FUT-wedstrijden)
 • Special Edition FUT-tenues en stadion-items
fifa21_preorder_1
FIFA 21 Standard Edition

FIFA 21 - Champions Edition kopen op Bol.com

 • 3 dagen Early Access (vanaf 6 oktober)
 • Tot 12 zeldzame gouden FUT 21-pakketten (1 per week gedurende 12 weken)
 • 1 Coverster FUT-leenitem (voor 5 FUT-wedstrijden)
 • 1 FUT Ambassadeur leenspelerkeuze-item (kies 1 van 3 speler-items voor 3 FUT-wedstrijden)
 • Carrière-talent van eigen bodem (lokale jeugdspeler met wereldklasse-potentieel)
 • Special Edition FUT-tenues en stadion-items
fifa21_preorder_2
FIFA 21 Champions Edition

FIFA 21 - Ultimate Edition kopen op Bol.com

 • 3 dagen Early Access (vanaf 6 oktober)
 • Tot 24 zeldzame gouden FUT 21-pakketten (1 per week gedurende 24 weken)
 • 1 Coverster FUT-leenitem (voor 5 FUT-wedstrijden)
 • 1 FUT Ambassadeur leenspelerkeuze-item (kies 1 van 3 speler-items voor 3 FUT-wedstrijden)
 • Carrière-talent van eigen bodem (lokale jeugdspeler met wereldklasse-potentieel)
 • Special Edition FUT-tenues en stadion-items

* Bij een pre-order vóór 14 augustus ontvang je een niet-verhandelbaar FUT 21 Ones to Watch-item.

fifa21_preorder_3
FIFA 21 Ultimate Edition

FIFA 21 upgrade - Hoe werkt de gratis omzetting naar PS5 en Xbox Series X?

Met de zogenaamde Dual Entitlement (dubbele rechten) kun je je FIFA 21-versie gratis van de huidige naar de volgende generatie consoles omzetten. Met andere woorden: je hoeft bij het aanschaffen van een PlayStation 5 en Xbox Series X niet nogmaals de game te kopen. Er zijn daarbij wel een aantal voorwaarden waarop je dient te letten.

De PlayStation 4-versie zet je naar de PlayStation 5 om; de Xbox One-versie naar de Xbox Series X. Wanneer je van de huidige PlayStation- naar de nieuwe Xbox-console (of vice versa) overstapt, krijg je dus geen gratis upgrade van de game.

Houd tevens rekening met de PlayStation 5- of Xbox Series X-uitvoering. Je kunt zowel de digitale als fysieke PlayStation 4- en Xbox One-versie upgraden. Wanneer je echter van plan bent een diskdriveloze PlayStation 5- of Xbox Series X te kopen, kun je alleen de digitale versie van FIFA 21 upgraden.

Bij de overzetting neem je tot slot niet alles mee. Je neemt wel de progressie van FIFA 21 Ultimate Team (FUT) en Volta Football mee, maar dat geldt niet voor Online Seizoenen, Co-op Seizoenen, Carrière, Profclubs en andere modi.

EA geeft je tot de lancering van FIFA 22 de mogelijkheid om van Dual Entitlement gebruik te maken.

FIFA 21 gameplay - Welke veranderingen zijn er?

Tijdens de officiële onthulling van FIFA 21 zijn er wel sfeerbeelden van de voetbalgame getoond, maar nog geen gameplaybeelden. EA Sports zet dit jaar op gevoel en beleving in. Zoals het ernaar uitziet heeft dat op zowel het veld als de tribune betrekking. De komende maanden komt de ontwikkelaar met de meer informatie over de nieuwe features, player ratings, modi en eerste in-game beelden.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Yvo Kieviet

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Gerelateerde content

Skater XL krijgt drie door de community ontwikkelde levels

Met grafische verbeteringen door de ontwikkelaars.

Tony Hawk's Pro Skater 1+2 krijgt nieuwe skaters

Pro skaters rollen het skatepark binnen.

FeatureFIFA 21 player ratings - Onze voorspelling van de top 10 spelers

Wie is de beste: Messi, Ronaldo of stiekem toch Van Dijk?

Verder op de site...

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread