Call of Duty: Black Ops Cold War - Release, multiplayer, Zombies, Warzone battle royale en alles wat we weten

Laat je koud?

Call of Duty: Black Ops Cold War. Het is een hele mondvol, maar volgens geruchten en aanwijzingen gevonden in de Warzone bunkers is het wellicht de titel van de nieuwe Call of Duty. Al bijna 20 jaar lang komt er elk jaar minstens één nieuwe titel in de reeks op de markt en dat is in 2020 niet anders. Nochtans berichten interne bronnen dat de ontwikkeling dit jaar niet makkelijk was - ontwikkelaar Treyarch moest op het laatste moment inspringen, waardoor we dit jaar met een nieuwe Black Ops aan de slag kunnen.

Wat betekent dat echter voor de release van de game, de multiplayer en Zombies, en natuurlijk de setting en de campaign? Dat leggen we je in dit artikel haarfijn uit. Opgelet! Op moment van schrijven is de game nog niet officieel aangekondigd. De informatie in dit artikel is dus gebaseerd op interne bronnen en speculatie. Geen zorgen, wij zetten het er steeds duidelijk bij of iets speculatie is of niet.

Inhoud

Blops1
Call of Duty: Black Ops Cold War - De eerste Black Ops blijft de bestverkopende titel in de geschiedenis van de Call of Duty-reeks.

Black Ops Cold War release en special editions - Wanneer komt de game uit?

De Call of Duty release ligt de laatste jaren in oktober. Black Ops Cold War komt naar alle waarschijnlijkheid opnieuw uit in de laatste twee weken van oktober 2020. De game lanceert sowieso op de pc, PlayStation 4 en Xbox One, en het is zo goed als zeker dat de game ook beschikbaar wordt bij de PlayStation 5 release en de Xbox Series X release.

Er is nog geen info bekend over special editions of limited editions, die bijvoorbeeld exclusieve items of in-gamecurrency zouden bevatten.

Call of Duty: Modern Warfare kreeg naast de standaardeditie de zogenaamde Operator Edition, waarbij je skins voor personages en wapens kreeg. De Operator Enhanced Edition leverde dan weer 3000 Call of Duty points op die te spenderen vielen in de in-gamewinkel.

Blops4
Call of Duty: Black Ops Cold War - Black Ops 4 nam risico's maar speelde het ook op safe.

Black Ops Cold War setting - Waar en wanneer speelt de game zich af?

Erg veel laat de titel van de game niet aan de verbeelding over. De nieuwste Black Ops zou zich afspelen tijdens de Koude Oorlog. Daardoor keert de reeks terug naar de tijdsperiode van de allereerste Black Ops, die uitkwam in 2010 en nog steeds als bestverkopende Call of Duty ooit geldt.

Voor wie een kleine geschiedenisles nodig heeft: de Koude Oorlog is de naam die gegeven wordt aan de periode vlak na de Tweede Wereldoorlog tot aan de ontbinding van de Sovjet-Unie. Tijdens die periode liepen de spanningen tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie hoog op. Beide grootmachten probeerden hun ideologie zoveel mogelijk te verspreiden rond de wereld via verdragen en gesponsorde conflicten. Er vond bovendien een wapenwedloop plaats, met de constante dreiging van een mogelijk nucleair conflict.

Er deden zich in die tijdsspanne verschillende grote conflicten voor waarin Black Ops Cold War zich mogelijk afspeelt. De Koreaanse oorlog, de gefaalde invasie van Cuba, de Vietnamoorlog, het conflict in Afghanistan... Meer dan genoeg potentiële locaties en conflicten waar de game inspiratie uit kan (en ongetwijfeld zal) putten.

BayOfPigs
Call of Duty: Black Ops Cold War - De gefaalde invasie van de Varkensbaai in Cuba.

Black Ops Cold War multiplayer - Welke maps en wapens zijn er?

Op moment van schrijven is de game nog niet officieel onthuld, dus is er ook nog geen informatie bekend over de multiplayer, de multiplayermaps en wapens. Verwacht echter locaties en wapens die zich situeren binnen de Koude Oorlog. Wij gokken alvast op Vietnam en trouwe vuurwapens zoals de M16.

Je kunt er ook van uitgaan dat verschillende geliefde maps uit de geschiedenis van de Black Ops-reeks hun opwachting maken - mogelijk met een nieuw likje verf. Summit, Nuketown, Firing Range, Havana... Al deze klassieke maps hebben al in verschillende Black Ops-games hun opwachting gemaakt, waardoor het waarschijnlijk is dat sommige van hen ook in Black Ops Cold War de revue passeren. Misschien is het echter eens tijd dat Treyarch nog eens nieuwe maps van deze kwaliteit maakt?

Havana
Call of Duty: Black Ops Cold War - De Havana map werd herwerkt voor Black Ops 4.

Black Ops Cold War Zombies - Welke personages en maps zijn er bij launch?

Black Ops en Zombies worden altijd in één adem vernoemd en met recht en reden. Hoewel de co-opmodus eerst opdook in World At War, werd de modus geperfectioneerd in Black Ops. Elke Black Ops daarna heeft eveneens geweldige Zombies-maps gehad, en zelfs Advanced Warfare, Infinite Warfare en Call of Duty WW2 hebben zich aan Zombies gewaagd.

Treyarch blijft echter de meester van deze modus en het wordt dan ook reikhalzend uitkijken naar welke creatieve maps de studio uit zijn mouw weet te schudden. Black Ops 4 bevatte standaard drie Zombies-maps en het wordt hopen dat de studio dat herhaalt voor Black Ops Cold War.

Zombies
Call of Duty: Black Ops Cold War - Wie Black Ops zegt, zegt Zombies.

Black Ops Cold War Warzone - Blijft battle royale?

Activision heeft al eerder aangegeven dat Warzone niet verdwijnt wanneer Black Ops Cold War uitkomt. Daarvoor doet deze free-to-play battleroyalemodus (die ook onderdeel is van de Modern Warfare reboot) het simpelweg te goed.

Dat doet echter interessante vragen rijzen. Zal er bij de release van Black Ops Cold War een nieuwe map worden toegevoegd? Of krijgt de bestaande map een fikse make-over die past bij de tijdsperiode waarin Black Ops Cold War zich afspeelt? Veel vragen waar we voorlopig nog geen antwoord voor hebben. We houden je uiteraard op de hoogte zodra we meer weten.

Warzone
Call of Duty: Black Ops Cold War - Warzone is de immens populaire battleroyalemodus van Call of Duty.

Black Ops Cold War campaign - Is er weer singleplayer?

Treyarch nam met Black Ops 4 een gedurfde stap. Voor het eerst in de geschiedenis van Call of Duty bevatte die game namelijk geen singleplayercampaign. Hoewel Black Ops 4 een succes bleef, zorgde het gebrek aan campaign er wel voor dat de game ietwat identiteitsloos bleef. Volgens de eerste geruchten bevat Black Ops Cold War wel opnieuw een campaign, na de geslaagde campaign van de Modern Warfare-reboot.

Pas op! In deze alinea volgen spoilers voor Black Ops 1. Je speelt in de eerste Black Ops als Alex Mason, een Amerikaanse strijder die betrokken raakt bij de zoektocht naar het dodelijke gifgas Nova-6. Mason verzeilt in verschillende conflicten tijdens de Koude Oorlog, waaronder de gefaalde invasie van de Varkensbaai in Cuba en de oorlog in Vietnam. Tijdens de game blijkt dat Mason gebrainwasht is om de Verenigde Staten te saboteren en de Derde Wereldoorlog uit te lokken. Uiteindelijk kom je de Russische officier en slechterik van dienst Nikita Dragovich op het spoor, bezorg je hem een enkeltje hiernamaals en lijkt het gevaar geweken.

Pas op! In deze alinea volgen spoilers voor Black Ops 2. Het verhaal van de tweede game speelt zich zowel af in de jaren 80 als in 2025. In beide tijdsperiodes achtervolg je Raul Menendez, de leider van een drugskartel die een tweede Koude Oorlog wil uitlokken. Black Ops 2 is echter bijzonder binnen de Call of Duty-reeks omdat het verschillende mogelijke eindes heeft, afhankelijk van je keuzes tijdens de game.

Na het enorme succes van de Modern Warfare-reboot, valt het te verwachten dat ook Black Ops Cold War terug naar zijn roots gaat. Geen futuristisch gedoe, maar een boots-on-the-ground ervaring in een historische setting. Waarschijnlijk gaat dat ook gepaard met een traditionele campaign, maar Treyarch staat erom bekend dat het graag experimenteert.

In Black Ops 2 zorgden bepaalde acties ervoor dat het verhaal een andere kant opging en waren er verschillende mogelijke eindes. Black Ops 3 ging oorspronkelijk een open wereld hebben, maar werd uiteindelijk teruggedraaid naar een (enorm incoherente) co-op ervaring. Black Ops 4 ging singleplayer en multiplayer dan weer mengen, doordat je in co-op objectives kon voltooien maar het ook moest opnemen tegen andere menselijke spelers. Gelekte alpha footage daarvan kun je zien in de video hierboven. Interessant om te zien wat het dus wordt!

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Carl Vander Maelen

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread