Nintendo reageert op online verkoop van Animal Crossing dorpsbewoners

Het blijft niet bij klingels.

Nintendo laat weten op de hoogte te zijn van het feit dat er online markten bestaan waarop spelers Animal Crossing dorpsbewoners voor echt geld verkopen. Het bedrijf laat weten dat dit tegen de servicevoorwaarden is waar spelers akkoord mee gaan.

In een interview met het Japanse J-cast stelt een reporter de vraag aan een vertegenwoordiger van Nintendo. Die bevestigt dat de online handel de regels van het bedrijf breekt en dat het Nintendo actie zal ondernemen.

"Vanaf vandaag zullen we Animal Crossing RMT (real-money trading) in de gaten houden. Klanten mogen op het Nintendo Network geen ruilacties uitvoeren voor echt geld," aldus de vertegenwoordiger van Nintendo. Hoe Nintendo deze spelers wil bestraffen, is niet duidelijk. Vermoedelijk wil het bedrijf die spelers de toegang tot het Nintendo Network ontzeggen. Daardoor zouden ze niet meer online kunnen spelen op de Nintendo Switch.

De economie van Animal Crossing verandert aan een hoog tempo. Al kort na de launch werden speciale markten en websites opgezet. Eerst voor klingels en knollen, maar al snel volgden websites voor zeldzame meubels. Toen vervolgens ook duidelijk werd dat bepaalde dorpsbewoners veel populairder zijn dan andere, ontstond ook hier een handel in. Eerst in ruil voor Nook-milesbonnen, maar dat evolueerde uiteindelijk naar echt geld.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Bruce Vandeweyer

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Gerelateerde content

Video | Trailer: zes minuten debuutgameplay Bloodborne

Kenmerkt zich door duidelijke Souls-invloeden.

Sim City 5 concept art gelekt

Eiiiiinnnndddeeellllliiiijjjjkkk!

Borderlands 2 heeft Steamworks

Hoera voor Steam Achievements!

Blizzard laat 600 mensen afvloeien

90% van ontslagenen werken niet in game ontwikkeling.

De terugkeer van Baldur's Gate?

BioWare veteraan is betrokkken.

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread