Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Clamperl evolueren in Huntail en Gorebyss uitgelegd

Zo evolueer je Clamperl in Huntail en Gorebyss in Pokémon Go.

Clamperl werd voor het eerst geïntroduceerd in Pokémon Go als onderdeel van een speciaal Limited Research-evenement in februari 2019.

Bij lancering was het gelijk mogelijk om ook de twee evoluties - Huntail en Gorebyss - te krijgen, al geeft de game wel een vraagteken aan als je de mogelijke evolutie bekijkt.

Clamperl en zijn evoluties waren bij hun debuut meteen ook beschikbaar als een shiny in Pokémon Go.

Op deze pagina:

Zo evolueer je Clamperl in Huntail en Gorebyss in Pokémon Go

Clamperl kan in een Huntail of Gorebyss evolueren, maar ze allebei krijgen is gebaseerd op kans, want de evoluties van Clamperl zijn willekeurig.

Met dat in het achterhoofd, wat is de meest praktische manier om dit te benaderen? Voor de eerste evolutie maakt het niet uit, aangezien je die toch niet had, maar voor de tweede evolutie moet je je vingers kruisen.

Als je een duplicaat krijgt, onthoud dan dat je een Pokémon via Trade kunt ruilen. Vind iemand anders zijn Huntail of Gorebyss en ruil je dubbele evolutie en voila, de Pokédex entry is voor jou.

Houd er rekening mee dat als je niet genoeg Clamperl Candy krijgt die je nodig hebt, Clamperl niet exclusief was voor het Limited Research-evenement waarmee hij debuteerde. De Pokémon is daarna ook in het wild beschikbaar, al dan niet in mindere mate.

Of je neemt Clamperl als je Buddy totdat je weer genoeg Candy hebt om de Pokémon te laten evolueren.

Kan Clamperl een shiny zijn?

Bij zijn release was Clamperl ook beschikbaar als een shiny - bij die versie krijgt zijn schelp een paarse kleur.

Net zoals alle andere Pokémon, krijgen de evoluties bij de release meteen ook een shiny versie - zo zijn Huntail en Gorebyss ook shiny als ze evolueren. Het geluk moet echter wel aan jouw kant staan als je de shiny waar je naar op zoek bent, wilt ontvangen.


Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.


Hoe evolueer je Clamperl in Huntail en Gorebyss in de hoofdgames van Pokémon?

Clamperl evolueert in Huntail en Gorebyss in de hoofdgames van de Pokémon-serie door middel van trading in combinatie met een special item, net zoals de Gen 2 Pokémon Steelix, Politoed en Kingdra.

Om specifiek te zijn heb je een Deepsee Tooth nodig als je een Huntail wil en een Deepsee Scale als je een Gorebyss wil.

Alhoewel, in tegenstelling tot veel andere item Pokémon in Pokémon Go, hoeft Clamperl helemaal geen item vast te houden om dat te laten werken. In plaats daarvan is de evolutie willekeurig.

Waarschijnlijk wil Niantic de hoeveelheid items in de game laag houden. Die keuze verklaart waarschijnlijk ook de reden waarom Gen 4 Pokémon regelmatig een Sinnoh Stone nodig hebben, in plaats van de bekende items of methodes uit de hoofdgames.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties