Star Wars: Squadrons aangekondigd

Verschijnt dit jaar nog.

EA heeft Star Wars: Squadrons officieel aangekondigd. Het bestaan van de game was eerder al gelekt via de Microsoft Store.

Star Wars: Squadrons is een 'immersieve, first-person dogfighting ervaring'. Spelers kruipen in de huid van een piloot en vechten hun weg door space battles met hun ruimteschip. Hierin kunnen ze de kant kiezen van de New Republic (de vroegere rebellen) of de Galactic Empire. Star Wars: Squadrons bevat een single player campaign en een uitgebreide multiplayer.

De single player campaign vindt plaats vlak na de Battle of Endor, het gevecht waarin de tweede Death Star wordt opgeblazen op het einde van Return of the Jedi. De speler wisselt tussen de perspectieven van de New Republic en de Galactic Empire terwijl beide kanten een nieuwe machtsbalans zoeken in het universum. De trailer belooft alvast een diverse cast aan zowel originele als terugkerende personages uit de films.

In de multiplayer kunnen spelers één van beide kanten kiezen. Er is zowel een klassieke death match met ruimteschepen als een zogenaamde Fleet Battle waarbij de teams elkaar flagship moeten uitschakelen.

yavin

Spelers zullen squadrons kunnen vormen waarbij elk type ruimtetuig een andere class vertegenwoordigd. Spelers kunnen hun fighters, zowel het uiterlijk als de cockpit, ook customizen. EA belooft alvast dat alle vormen van customization vrij te spelen zijn via gameplay en niet via lootboxes.

Star Wars: Squadrons verschijnt 2 oktober 2020 op PlayStation 4, Xbox one en pc. De game kan op pc en PS4 ook in VR gespeeld worden en ook cross-play wordt ondersteund.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Bruce Vandeweyer

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread