GTA Online en Red Dead Online servers offline van 20u tot 22u

Ter herdenking van George Floyd.

De servers van Grand Theft Auto Online en Red Dead Online gaan vandaag van 20u tot 22u offline. Dat maakte Rockstar Games zonet bekend.

Tussen 20u en 22u kun je dus geen GTA Online of Red Dead Online spelen. Dat is immers het moment waarop de herdenking van George Floyd in de Verenigde Staten plaatsvindt. De servers worden voor die gelegenheid offline gehaald.

George Floyd werd op 25 mei vermoord door een blanke politie-agent. Na de lakse houding van de overheid ontstonden er rellen in Minneapolis die vervolgens naar de rest van de Verenigde Staten verspreidden. Ook in de rest van de wereld worden intussen protestacties gehouden tegen systematisch racisme.

Rockstar is de laatste in een lange rij bedrijven actief in de gamesindustrie die reageren. Eerder stelde Sony al de voorstelling van de eerste PS5-games uit die normaal vanavond gepland stond, werd Warzone Season 4 uitgesteld door Activision en besloot ook Epic Games om de start van Fortnite Season 3 uit te stellen.

Offline zijn de games wel nog te spelen in deze periode, en dus kan je nog eens aan de slag met de GTA 5 cheats of de RDR 2 cheats.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Bruce Vandeweyer

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread