Fortnite Season 3 wordt nog een keer uitgesteld

Tot na het weekend.

De start van Fortnite Chapter 2 Season 3 wordt nog een keer uitgesteld. Dat maakt Epic Games vandaag bekend.

In een blog post laat Epic Games weten dat Fortnite Season 3 en het bijhorende live story event nog een keer wordt uitgesteld. Het 'The Device' event dat Fortnite Season 2 afrondt, start nu op maandag 15 juni. Season 3 start vervolgens officieel op woensdag 17 juni.

Het is reeds de derde keer dat Fortnite Season 3 is uitgesteld. Oorspronkelijk zou het in april starten, maar Epic stelde de release uit naar begin juni. Vervolgens werd de start van Fortnite Season 3 uitgesteld naar donderdag 11 juni.

Deze keer komt de vertraging echter niet door Covid-19, maar door de rellen in de Verenigde Staten na de moord op George Floyd door een blanke politie-agent en de daaropvolgende protestacties.

"De recente ontwikkelingen herinneren ons aan de onrechtvaardigheden die nog in onze maatschappij bestaan, van het ontkennen van de rechten van de mens tot de impact van racisme, zowel in het openbaar als subtiel," schrijft Epic Games. "We zijn ons bewust van de pijn die onze vrienden, onze familie, teamleden, spelers en de gemeenschap in het algemeen momenteel ervaren."

"We geloven in gelijkheid en rechtvaardigheid, diversiteit en inclusiviteit, en dat deze fundamenteel boven politiek staan. Het team is enthousiast om Fortnite terug voorwaarts te duwen, maar we moeten de launch van Fortnite Season 3 balanceren met het geven van de nodige tijd aan ons team om op zichzelf, hun familie en hun gemeenschap te focussen."

Tijdens het live event 'The Device' dat op maandag 15 juni start, wordt verwacht dat de map van Fortnite zal overstromen. Voor meer informatie, kan je terecht in ons artikel over de Fortnite Chapter 2 Season 3 release en battle pass.

De invasie is begonnen! Oftewel, Fortnite Chapter 2 Season 7 is gearriveerd. Naast een nieuwe Fortnite Season 7 Battle Pass zijn er ook aanpassingen aan de Fortnite map en zijn de Fortnite Legendary Quests gearriveerd. Bovendien maakt in de toekomst Superman zijn opwachting. Deze week moet je weer langs de payphone passeren en onder andere Spy Probes zetten, met een detector alien billboards breken en bioscanners plaatsen. Oh, en vergeet ook het Ariana Grande Fortnite concert niet!

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Bruce Vandeweyer

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread