Epic Games Store komt naar Android

En mogelijk ook naar iOS.

Epic Games-topman Tim Sweeney meldt in een interview met Gamespot dat er een mobiele versie van de Epic Games Store in de maak is. Die komt sowieso naar Android, maar Sweeney hoopt de webwinkel op termijn ook voor iOS uit te brengen.

Op Android is het voor bedrijven vrij eenvoudig om een eigen webwinkel te starten. Zo hebben onder andere Amazon en Samsung hun eigen platform. Ter voorbereiding is de Fortnite Android launcher alvast omgedoopt tot de Epic Games App. De bedoeling is dat ontwikkelaars op termijn hun games via die app kunnen aanbieden.

1

Voor iOS is de situatie complexer, aangezien Apple geen concurrerende webwinkels toestaat op zijn platform. In elk geval hoop Epic Games met de app 'een interessant alternatief voor het bestaande ecosysteem te bieden'. Vanaf wanneer je via de app andere games kunt kopen, is nog onduidelijk.

Epic Games heeft trouwens nog meer verrassingen in petto. Eerder vandaag raakte bekend dat Total War Saga: Troy op de dag van release gratis in de Epic Store wordt aangeboden.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Michiel De Coninck

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread