Gamereleases juni 2020 - De 7 opvallendste gamereleases van deze maand

Met onder meer Valorant en The Last of Us: Part 2

Vanaf juni mogen we mogelijk weer het terras op, maar soms wil je de warme zon ontwijken en gewoon heerlijk in een verkoelende kamer games spelen. Mei bracht onder meer The Elder Scrolls Online: Greymoor en Minecraft Dungeons, maar wat heeft de komende maand voor je in petto? Hieronder vind je de opvallendste gamereleases van juni 2020.

Valorant

Datum: 2 juni 2020
Platform(s): pc

Het is een unicum dat Riot Games een game uitbrengt. Lange tijd was League of Legends de enige game in de ontwikkelaars portfolio, maar vanaf juni mag Riot daar Valorant aan toevoegen. De tactische shooter is voor velen een mix tussen Counter-Strike en Overwatch met een vleugje Rainbow Six: Siege. Reken bij de free-to-play-game in ieder geval op korte maar intense vuurgevechten.

Command & Conquer Remastered Collection

Datum: 5 juni 2020
Platform(s): pc

Twee klassiekers worden opnieuw in een Remastered-jasje uitgebracht. Zowel Command & Conquer: Tiberian Dawn als Command & Conquer: Red Alert worden namelijk naar het HD-tijdperk getild. Bovendien wordt de collectie door Petroglyph Games ontwikkeld. Die ontwikkelaar bestaat onder andere uit oud-medewerkers van Westwood Studios. Welcome back, comrade!

Fortnite Chapter 2 Season 3

Datum: 11 juni 2020
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One, Switch

De laatste tijd lijkt Fortnite zich te ontpoppen tot een ware Second Life, waarin je concerten van rapper Travis Scott bezoekt, premières van trailers bekijkt en op de nieuwe map Papaya tot rust komt. Je zou bijna bijna vergeten dat de immens populaire game een first-person shooter is. Het nieuwe seizoen gaat namelijk in juni van start en draait mogelijk om een flinke overstroming. Althans, als we de hints mogen geloven.

Disintegration

Datum: 16 juni 2020
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Disintegration is zo'n titel die je mogelijk al vergeten bent. De game werd vorig jaar aangekondigd en lijkt gameplay kenmerkend voor een first-person shooter met realtimestrategie-elementen te combineren. Dat de game wel wat van Halo weg heeft, komt vooral door Marcus Lehto. Hij werkte als lead designer aan de eerste Halo-games.

The Last of Us: Part 2

Datum: 19 juni 2020
Platform(s): PlayStation 4

Sony zet met The Last of Us: Part 2 hoog in. Het is niet alleen een regelrecht vervolg op het eerste deel, maar volgens de trailers neemt het verhaal een bijzondere wending. Ellie zal namelijk niet rusten totdat ze iedereen gevonden en vermoord heeft. Haar motieven zijn niet helemaal duidelijk, maar het belooft in ieder geval een zeer bloederig tafereel te worden.

Hunting Simulator 2

Datum: 25 juni 2020
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Tijdens de coronacrisis is het vrijwel zeker dat je voorlopig niet naar Texas, Colorado of de bossen van Europa gaat. Gelukkig heb je met Hunting Simulator 2 de mogelijkheid om die gebieden digitaal te bezoeken. Terwijl je daar bent, kun je bovendien met je trouwe viervoeter op de lokale fauna jagen. Beter een vogel in de hand dan tien in de lucht.

The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel 3

Datum: 30 juni 2020
Platform(s): Switch

The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel 3 is een hele mond vol. De traditionele JRPG is met zijn turn-based combat onderdeel van de langlopende The Legend of Heroes-reeks. Bovendien komt de game uit dezelfde stal als Ys VIII: Lacrimosa of Dana. Dat betekent sowieso een bijzonder avontuur. Naast Xenoblade Chronicles: Definitive Edition zijn er dus genoeg JRPG's om de zomer mee door te komen.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Marcel de Jong

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread