Pokémon Go Giovanni: counters, beloningen en legendary shadow Pokémon uitgelegd

Giovanni, de leider van Team Go Rocket, is gearriveerd in Pokémon Go.

Je kan Giovanni, de baas van Team Go Rocket, nu vinden in Pokémon Go.

Als je sterk genoeg bent om hem te verslaan, krijg je een aantal fantastische beloningen, waaronder de kans om een legendary Shadow Pokémon te vangen zoals Shadow Articuno.

Met de release van de Team Go Rocket Leaders en de Special Research verhaallijn A Troubling Situation was het een kwestie van tijd voordat Giovanni zich even kwam voorstellen.

Update: Tussen mei en september 2020 zullen er geen nieuwe Team Rocket research quests zijn, en dus ook geen verschijningen van Giovanni. Als je nog een actieve quest hebt, is deze nog beschikbaar, maar er zal geen nieuwe quest komen om deze te vervangen.

Op deze pagina:

Hoe Giovanni vinden in Pokémon Go

Pokemon_Go_Giovanni_3

Als je tegen Giovanni wil vechten in Pokémon Go, dan moet je de volgende zaken doen:

 1. Eerst en vooral moet je de Special Research quest A Troubling Situation voltooien om de meest recente Giovanni Special Research quest vrij te spelen. A Challenging Development was bijvoorbeeld de Giovanni Special Research quest in December 2019. (Info: er komen geen nieuwe Giovanni quests tussen mei en september 2020)
 2. Vervolgens moet je de vierde stap voltooien in de huidige Giovanni Special Research task, die je zal vragen om elke Team Go Rocket Leader - Arlo, Cliff and Sierra - te verslaan.
 3. Na het voltooien van de vierde stap in special research quest Looming in the Shadows krijg je de Super Rocket Radar.

Nu je de Super Rocket Radar hebt, kan je deze gebruiken om de leider van Team Go Rocket te vinden: Giovanni.

Pokemon_Go_Giovanni_5

De Super Rocket Radar werkt op een vergelijkbare manier als de Rocket Radars die je maakt door Mysterious Components te verzamelen.

Ga naar je 'Bag' in het menu en scroll omlaag tot je de Super Rocket Radar vindt. Hier kan je deze aan of uit zetten wanneer je wil.

De Super Rocket Radar toont echter niet alleen de locatie van Giovanni. Er zullen ook een aantal Grunts zijn die zich vermommen als Giovanni om je op het verkeerde spoor te zetten.

Je zal hoogstwaarschijnlijk dus eerst een aantal battles moeten doen tegen deze vermomde Grunts tot je de echte PokéStop met Giovanni kunt vinden.

Battles tegen Giovanni in Pokémon Go: Giovanni counters en huidige Pokémon

Wanneer je Giovanni gevonden hebt, mag je je voorbereiden op een stevige battle. Zijn Pokémon zijn een stuk sterker dan de andere Team Go Rocket Leaders waar je het tegen moest opnemen dus zorg dat je team ook een stuk sterker is.

Giovanni's Pokémon team verandert ook steeds. Zijn legendary Shadow Pokémon en tweede teamlid veranderen maandelijks, dus je zal je strategie vaak moeten aanpassen.

In maart 2020 had Giovanni Shadow Entei in zijn team.

Hieronder vind je de lijst met de huidige mogelijke Pokémon in Giovanni's team. We geven je ook tips voor welke Pokémon je kan inzetten om ze te verslaan.

Eerste PokémonTweede PokémonDerde Pokémon
Persian Kingler Entei
Steelix
Rhyperior

Je beste kans om het team van Giovanni in maart 2020 te verslaan, is door een team te maken dat bestaat uit de volgende Pokémon types: water, ground, fighting en grass.

Je start best het gevecht met Lucario of Machamp. Deze Fighting Pokémon zijn erg snel en hierdoor zal Persian snel veel damage nemen en wordt Giovanni gedwongen zijn twee shields vrij vroeg in het gevecht in te zetten. De sterkere Pokémon zullen dan geen extra verdediging meer hebben tegen je sterke Charged moves. Zelf spaar je je shields beter op voor een latere Pokémon.

Machamp en Lucario zijn ook goede keuzes om tegen Steelix te vechten, maar je kan ook een sterke Ground Pokémon hebben als je die hebt.

Zowel Kingler als Rhyperior zijn zwak tegen Grass Pokémon. Roserade of Tangrowth zijn dus goede opties voor je team. Je kan ook een sterke Venusaur of Torterra gebruiken. Eén van deze vier Pokémon zal je helpen om snel die twee Pokémon te verslaan.

Je zal ook een sterke Water of Ground Pokémon nodig hebben om Shadow Entei te verslaan. De beste keuze zou een Swampert zijn, want die is zowel Water als Ground. Als je Swampert sterk genoeg is, zou die dus snel werk kunnen maken van een Shadow Entei. Hij is ook goed in te zetten tegen Steelix moest dat nodig zijn.

Als je een team vormt om tegen Giovanni te winnen, probeer dan Pokémon te kiezen die het voordeel hebben tegen twee Pokémon in zijn team. Dan kan je zonder problemen dezelfde Pokémon twee keer gebruiken en houdt je een Pokémon in reserve tegen zijn Legendary Shadow Pokémon.

Het is ook belangrijk te onthouden dat, net zoals de Team Go Rocket Leaders, Giovanni Protect Shields kan gebruiken.

Je moet proberen een situatie uit te lokken zodat hij deze opgebruikt bij het beschermen van zijn Persian, zodat je altijd zijn tweede Pokémon kan aanvallen. Begin daarom het gevecht met een Pokémon wiens Charged Move snel opgeladen is.

Pokemon_Go_Giovanni_2
Pokemon_Go_Giovanni_4
Pas op voor zijn sterke Pokémon.

Hoe vaak kan je tegen Giovanni vechten in Pokémon Go?

Pokemon_Go_Giovanni_6

Elke kalendermaand krijg je een nieuwe Giovanni Special Research quest. Deze is beschikbaar vanaf middernacht op de eerste dag van de maand.

(Info: Tussen mei en september 2020 zullen er geen nieuwe Team Rocket research quests zijn en dus ook geen gevechten tegen Giovanni. Als je nog een quest hebt, kan je deze wel nog voltooien maar er zal geen nieuwe in de plaats komen.

Je kan dus elke maand een keer vechten tegen Giovanni, en met dat gevecht komt de kans om telkens een andere legendary Shadow Pokémon te vangen.

Bijvoorbeeld: als je Looming in the Shadows in november 2019 voltooid had, kon je meteen met A Challenging Development beginnen in December 2019.

Als je Looming in the Shadows echter in een andere maand dan november 2019 had voltooid, dan moest je de Giovanni Special Research quest overslaan in die maand aangezien je al tegen Giovanni had gevochten die maand. Je had dus ook niet de kans om de andere quests die ertussen kwamen te voltooien.

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Beloningen voor het verslaan van Giovanni in Pokémon Go

Je krijgt verschillende beloningen als je Giovanni verslaat. Je krijgt 5000 Stardust en verschillende healing items zoals Max Potions en Max Revives. Er is ook een kans dat je een Unova Stone krijgt.

De beste beloning echter is dat je de kans krijgt om een Legendary Shadow Pokémon te vangen.

Elke maand heeft Giovanni een nieuwe Legendary Shadow Pokémon. Als je dus een specifieke Legendary Shadow Pokémon aan je collectie wil toevoegen, dan moet je de Team Go Rocket Special Research quest van die maand voltooien.

Door The Take-Over Continues van januari 2020 te voltooien kon je bijvoorbeeld een Shadow Moltres vangen. Voltooide je die quest echter in een andere maand, dan had je een andere Legendary Shadow Pokémon gezien.

Hier zijn de Shadow Legendary Pokémon die Giovanni al in zijn team had:

Giovanni Shadow Legendary Pokémon tot hiertoe:

 • Shadow Articuno - november 2019
 • Shadow Zapdos - december 2019
 • Shadow Moltres- januari 2020
 • Shadow Raikou - februari 2020
 • Shadow Entei - maart 2020
 • Geen quest - april 2020
Pokemon_Go_A_Challenge_Develops

Giovanni verslaan zal je ook helpen om je Ultra Hero medal te levellen. Deze medal houdt bij hoevaak je Giovanni al verslagen hebt.

Naarmate je je Ultra Hero medal levelt, krijg je ook verschillende kleren die je kan dragen. Deze hebben Giovanni's stijl als inspiratie:

Dit zijn de verschillende kledingstukken die je kan ontgrendelen en de respectievelijke medal rank wanneer je het kledingstuk krijgt:

 • Shoes - Silver Badge Level (Versla Giovanni 5 keer)
 • Pants - Silver Badge Level (Versla Giovanni 5 keer)
 • Shirt - Gold Badge Level (Versla Giovanni 20 keer)
 • Gloves - Gold Badge Level (Versla Giovanni 20 keer)

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Redactie

Redactie

medewerker

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread