Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony: 'PS5 games zijn niet speelbaar op PS4'

Maar laat PlayStation 4 voorlopig niet in de steek.

Sony Interactive Entertainment-topman Jim Ryan laat in een interview weten dat PlayStation 5-games niet speelbaar zijn op de PlayStation 4. Die beslissing nam het bedrijf omdat het gelooft in generaties en omdat een next-gen console bepaalde functies en voordelen biedt die de vorige generatie niet heeft.

Sony vindt dat ontwikkelaars het meeste uit hun games moeten kunnen halen. Games downscalen voor de PS4 zou dus een belemmering zijn. Dat betekent echter niet dat Sony PlayStation 4-gemeenschap laat vallen. Die console krijgt volgens Ryan ook de komende jaren nog ondersteuning en games.

Bekijk op YouTube

Langs de andere kant wilt Sony wel dat PlayStation 4-games speelbaar zijn op de PlayStation 5. Ontwikkelaars die na 13 juli nieuwe games voor certificering aanleveren bij Sony moeten die games ook op de PlayStation 5 speelbaar maken. Voor die datum is dat niet verplicht, maar Sony raadt dit wel sterk aan.

Over welke games het zoal gaat, onthult Sony volgende week in de PS5-games persconferentie. Concurrent Microsoft volgt de strategie van Sony niet en onthulde eerder dat Xbox Series X first-party exclusives de eerste twee jaar nog naar de Xbox One komen.

Read this next