Nintendo kampt met productieproblemen door coronavirus

Thuiswerk is de grote boosdoener.

Tijdens een vergadering met de investeerders maakt Nintendo-topman Shuntaro Furukawa bekend dat het bedrijf kampt met een verminderde productie op vlak van hardware en software.

Door de coronamaatregelen en het verplichte thuiswerk moest Nintendo de productie van de Nintendo Switch verlagen. Daardoor komen de productiedoelstellingen in het gedrang. Als de maatregelen niet worden verlengd, verwacht Furukawa wel dat de productie tijdens de zomermaanden opnieuw kan worden verhoogd.

Furukawa verwacht ook een serieuze impact op de productie en ontwikkeling van de first-party releases voor dit jaar. Dat komt volgens hem door de limieten die thuiswerk met zich meebrengen. Als de huidige situatie nog lang aanhoudt, dan vreest Furukawa voor een nog grotere impact op de ontwikkeling en productie van de games.

Ondanks de gevreesde impact hopen we dat de Paper Mario: The Origami King release niet in het gedrang komt.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Glenn Nouws

Glenn Nouws

medewerker

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread