Crusader Kings 3 releasedatum bekend

Je eigen familie uitmoorden was nog nooit zo leuk.

Paradox Interactive heeft de releasedatum van Crusader Kings 3 bekendgemaakt. Vanaf 1 september is de game beschikbaar voor de pc. De basisgame kost 50 euro, voor de Royal Edition met extra outfits betaal je 75 euro. Daarnaast is de game echter ook van bij de release speelbaar via de Xbox Game Pass voor pc.

Crusader Kings 3 behoudt de gameplay van het tweede deel, diept die volgens de ontwikkelaar verder uit. Zo is de map waarop je speelt deze keer een stuk uitgebreider bij de release, en kun je de wereld verkennen 'van Ijsland tot India en van Antarctica tot Centraal Afrika', aldus Paraxos Interactive. In de vorige game werden veel van die gebieden pas later via uitbreidingen toegevoegd.

Daarnaast introduceert dit derde deel ook heel wat nieuwe mechanics, zoals een stress-systeem, de keuze uit vijf verschillende levensstijlen voor je heersers en meer opties om een religie te kiezen. Ten slotte wordt Crusader Kings 3 toegankelijker voor nieuwkomers dankzij een uitgebreide tutorial.

Zelfs met tutorials schrikken de grand strategy games van Paradox veel gamers af door hun complexiteit. Nochtans zijn die games meer dan de moeite waard om eens uit te proberen. Heb je interesse? Dan raden wij je Stellaris aan als meest toegankelijke titel. Lees in dat geval zeker eens onze Stellaris review.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Michiel De Coninck

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Gerelateerde content

Civilization 6 vervangt GTA 5 als gratis game in de Epic Games Store

Gratis en voor niets de geschiedenis op zijn kop zetten.

Age of Sigmar-RTS aangekondigd door Frontier Developments

Ontwikkelaar verkent de grenzen van het Warhammer-universum.

Verder op de site...

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread