PlayStation 4 meer dan 110 miljoen keer verkocht

En 41 miljoen PlayStation Plus-abonnementen.

Sony laat weten dat er al meer dan 110 miljoen PlayStation 4-consoles zijn verkocht. Momenteel zijn er ook meer dan 41 miljoen actieve PlayStation Plus-abonnementen. De release van de PlayStation 5 loopt volgens het bedrijf ook gewoon volgens schema.

De bovenstaande cijfers komen er nadat Sony de jaarrekening van 2019 publiceerde. Daarin lezen we dat het bedrijf dit jaar minder consoles en games verkocht dan de jaren voordien. Verder is 51% van alle verkochte games en add-ons intussen digitaal, terwijl amper 6% van de totale omzet wordt behaald op de verkoop van de fysieke exemplaren. Daarnaast haalt het bedrijf nog 19% van zijn omzet uit de verkoop van consoles. PlayStation Plus en PlayStation Now staan in voor respectievelijk 17% en 7% van de omzet.

Daarnaast laat Sony weten dat het volledig op schema ligt en dat de release van de PlayStation 5 niet wordt uitgesteld. Door de coronacrisis moest het bedrijf de nodige maatregelen nemen, maar die zorgen dus niet voor vertraging.

Gisteren zag het er naar uit dat de maand van de release van de PlayStation 5 was uitgelekt. Dat gerucht werd echter vakkundig de kop ingedrukt door Sony. Op onze site vind je alle PlayStation 5 info.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Glenn Nouws

Glenn Nouws

medewerker

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread