Assassin's Creed Valhalla - Release, setting, gameplay en alles wat we weten

Bij de bloederige baard van Odin.

Als een donderslag bij heldere hemel kondigde Ubisoft de setting van de nieuwe Assassin's Creed-game aan. De game staat helemaal in het teken van de Vikingen en krijgt daarom de naam Assassin's Creed Valhalla. De lancering ervan is ook best bijzonder Valhalla is namelijk een launchtitel voor de PlayStation 5 en Xbox Series X. Welke dingen Ubisoft met Assassin's Creed Valhalla voor ons in petto heeft, lees je in dit overzichtsartikel.

Inhoud:

Assassin's Creed Valhalla release

Ubisoft heeft reeds bekendgemaakt dat Assassin's Creed Valhalla in het najaar lanceert. Wanneer precies is nog niet geweten, maar geruchten wijzen in de richting van een release in oktober.. De game komt niet alleen uit op de pc, PlayStation 4, Xbox One en Google Stadia, maar krijgt ook een release op de PlayStation 5 en Xbox Series X.

Omdat Assassin's Creed Valhalla Smart Delivery op Xbox ondersteunt, kun je de game zowel op de Xbox One als op de Xbox Series X spelen. Wanneer je bijvoorbeeld de Xbox One-versie op de Xbox Series X opstart, schakelt die automatisch naar de next-gen-versie over.

Wie een pre-order voor Assassin's Creed Valhalla plaatst, krijgt de bonusmissie: The Way of the Berserker. De game krijgt uiteindelijk vijf verschillende edities. Naast de standaardversie is er de Drakkar Edition, met extra digitale content. Daarnaast bevatten de Gold Edition en Ultimate Edition de Season Pass. Via die pass krijg je een bonusmissie die waarschijnlijk over de legende van Beowulf gaat. Wat de Season Pass verder bevat, is nog niet bekendgemaakt. De Ultimate Edition bevat ten slotte runes en een Ultimate Pack. Daarin vind je een exclusieve uitrusting, een uniek schip en extra aanpassingsmogelijkheden voor je nederzetting.

Net als andere Ubisoft-games krijgt natuurlijk ook Assassin's Creed Valhalla een Collector's Edition. Die is iets duurder dan de Ultimate Edition, maar bevat wel het Ultimate Pack, een Vikingbeeldje van de vrouwelijke Eivor, een steelbook, een Collector's Case met artwork, de soundtrack en drie litho's. Laatstgenoemde zijn op steen gedrukte kaartjes met concept-art van de game.

Interesse in één van de versies? Kijk dan naar de onderstaande linkjes:

Assassin's Creed Valhalla verhaal en setting

Assassin's Creed Valhalla speelt zich af ten tijde van de Vikingen in de negende eeuw na Christus. De Noormannen raken alsmaar meer verstrikt in oorlogen met elkaar, waardoor eten en andere waardevolle grondstoffen stilletjesaan opraken. Omdat de situatie onhoudbaar wordt, besluiten de Vikingen te verhuizen en zich te vestigen in een land dat ooit zal uitgroeien tot het Engeland dat we nu kennen.

Als de furieuze Viking en clanleider Eivor krijg je de taak om dat in goede banen te leiden. Net zoals in Odyssey heb je de keuze uit een mannelijk en vrouwelijk hoofdpersonage, maar in Assassin's Creed Valhalla zijn beide hoofdpersonages canon. In de game ontdek je hoe dat precies in elkaar zit.

Om als clan te overleven, plunder je naburige plaatsen. Dat schiet bij lokale inwoners echter in het verkeerde keelgat. Al gauw stuit je dan ook op tegenstand van de Saksische koning Aelfred the Great uit Wessex. Hij droomt ervan om alleenheerser van een verenigd Engeland te worden en weet wel raad met de Vikingen.

Van narratief directeur Darby McDevitt vernemen we dat de game zich niet alleen in Wessex, maar ook in de koninkrijken Mercia, Northumbria en East Anglia afspeelt. Daarnaast bevat Assassin's Creed Valhalla Stonehenge, een plek van vele mysteries, waarmee de ontwikkelaar ongetwijfeld wel raad weet.

AC_Valhalla_01
AC_Valhalla_04
Assassins Creed Valhalla verhaal en setting - De Vikingen besluiten te verhuizen.

Assassin's Creed Valhalla gameplay

Het lijkt erop dat het bouwen van een nederzetting een belangrijk aspect van Assassin's Creed Valhalla vormt. Volgens de ontwikkelaar starten en eindigen alle missies, belangrijke gebeurtenissen en de impact van je beslissen namelijk op die plek. Daarnaast krijg je er stelselmatig bewoners bij en breid je je nederzetting uit door gebouwen te bouwen, op te waarderen of aan te passen. Die aanpassingsopties trekt de ontwikkelaar meteen door naar het uiterlijk van Eivor en de wapens die je gebruikt. Zo kies je zelf je tattoos en haarstijlen om te intimideren.

Vikingen stonden namelijk bekend om hun plundertochten, waardoor je deze in Assassin's Creed Valhalla in de vorm van raids en assaults terugvindt. Aan de basis liggen de longships en een crew van raiders. Samen met hen plunder je de omliggende gebieden en forten van de verschillende koninkrijken op zoek naar waardevolle spullen. Daarnaast doe je mee aan grootschalige veldslagen. Tijdens die gevechten neem je het op tegen grote en zwaargepantserde tegenstanders met tal van vaardigheden, die je het leven zuur maken.

Om jezelf te verdedigen, kun je in Assassin's Creed Valhalla dual-wielden. Zo gebruik je een zwaard en een bijl, twee bijlen of zelfs twee schilden gelijktijdig. Bovendien maakt de iconische hidden blade opnieuw zijn opwachting. Die krijg je al vroeg in de game na het helpen van een stel Assassins. Eivor is erg onder de indruk van het wapen en plaatst de hidden blade bovenop zijn arm in het zicht van zijn tegenstanders.

Naast al het geweld spelen goden en mythen waarschijnlijk een belangrijke rol in Assassin's Creed Valhalla. In de eerste trailer van Assassin's Creed Valhalla is namelijk een mogelijke verschijning van Odin te zien. Eerdere Assassin's Creed-games verkenden al verschillende pantheons.

AC_Valhalla_02
Assassin's Creed Valhalla gameplay - Je kiest zelf je tattoos en haarstijlen.

Assassin's Creed Valhalla achter de schermen

Assassin's Creed Valhalla wordt door vijftien verschillende studio's ontwikkeld, maar Ubisoft Montréal is de hoofdontwikkelaar. Eerder stond Ubisoft Montréal aan het roer van Assassin's Creed IV: Black Flag en Assassin's Creed Origins, waarbij creatief directeur Ashraf Ismail een belangrijke rol vervulde. Voor het verhaal leunt Valhalla op Darby McDevitt, de hoofdschrijver van Assassin's Creed: Revelations en Black Flag.

AC_Valhalla_03
Assassin's Creed Valhalla achter de schermen - Ubisoft Montréal staat aan het roer.

Wil jij ook op de hoogte blijven van het laatste Assassin's Creed Valhalla nieuws? Hou dan vooral dit artikel in de gaten, waar we de belangrijkste informatie blijven updaten!

Advertentie

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread