Vervolg op Skyrim is nog vele jaren weg

Zelfs geen nieuws tot Starfield uit is.

We hoeven de komende jaren niet te hopen op The Elder Scrolls 6, het vervolg op Skyrim. Dat laat Pete Hines van Bethesda weten via Twitter.

Toen marketing Hines op Twitter gevraagd werd wanneer we eindelijk opnieuw iets te zien krijgen van The Elder Scrolls 6 zei hij dat dat niet zou gebeuren voordat Starfield goed en wel afgewerkt en in handen van gamers is.

Starfield wordt naast Fallout en Elder Scrolls de derde grote franchise van Bethesda Game Studios. Die moet de gekende RPG- en openwereldgameplay naar een nieuwe science-fiction setting brengen. Ook over Starfield hebben we echter nog maar amper informatie, en die release is waarschijnlijk eveneens nog een paar jaar van ons verwijderd.

Het is teleurstellend nieuws voor fans die sinds de release van Skyrim in 2011 op een nieuw deel wachten. Nooit eerder heeft zat er zoveel tijd tussen releases in de reeks. De langste pauze die The Elder Scrolls tot hiertoe nam was tussen 1996 en 2002 in aanloop naar Morrowind.

Vreemd genoeg vond Bethesda het wel nodig om op E3 2018 de game al aan te kondigen via een CGI-trailer. Daar kregen we net genoeg info om een aantal voorzichtige conclusies te trekken over de The Elder Scrolls 6 setting.

Hongerige Elder Scrolls-fans kunnen ondertussen hun honger stillen met MMO-variant The Elder Scrolls Online. We hadden afgelopen zomer een zeer aangenaam gesprek met hoofdontwikkelaar Matt Firor over de toekomst van The Elder Scrolls Online.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Bruce Vandeweyer

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread