Animal Crossing: New Horizons 11 miljoen keer verkocht in 11 dagen

Nintendo's uitstap naar de knollenmarkt.

Animal Crossing: New Horizons is op elf dagen tijd meer dan 11 miljoen keer verkocht. Dat blijkt uit Nintendo's financieel rapport van het voorbije fiscaal jaar.

Nintendo's fiscale jaar werd afgesloten op 31 maart 2020 en vandaag bracht Nintendo rapport uit van de resultaten. Daaruit blijkt dat Animal Crossing reeds 11,77 miljoen keer over de toonbank ging.

Dat is een indrukwekkend cijfer als je weet dat Animal Crossing: New Horizons pas op 20 maart 2020 uitgebracht werd. De maand april meegerekend zou de teller reeds op 13,41 miljoen verkochte exemplaren staan.

Daarmee verkocht Animal Crossing: New Horizons in luttele dagen meer dan elke voorgaande game in de franchise. Animal Crossing: New Leaf verkocht 11,78 miljoen exemplaren op de Nintendo 3DS en staat daarmee op de tweede plaats.

Animal Crossing: New Horizons wordt gezien als de juiste game op het juiste tijdstip. Het verscheen wereldwijd aan het begin van de coronalockdown en liet spelers toe om te ontspannen op een onbewoond eiland en daar contact te houden met hun vrienden.

Animal Crossing is echter niet de eerste franchise die Nintendo's eigen records breekt op de Nintendo Switch. Op de console/portable hybride bereikt elke reeks van Nintendo nieuwe hoogtes.

Legend of Zelda: Breath of the Wild, Super Mario Oddyssey, Super Smash Bros. Ultimate, Super Mario Party, Splatoon, Luigi's Mansion en Fire Emblem hebben allemaal hun franchises populairder dan ooit tevoren gemaakt. Ook Mario Kart en Pokémon kennen een heropleving.

De Nintendo Switch werd dan ook het voorbije fiscaal jaar 20.03 miljoen keer verkocht, wat het totaal aantal verkochte exemplaren op 55.77 miljoen brengt.

In totaal werden er al 356.24 miljoen games voor het apparaat verkocht, waarvan 168.72 miljoen in het afgelopen fiscaal jaar. Dit leverde Nintendo een winst op van 2.43 miljard dollar.

Nog een leuke statistiek: in de drie jaar dat de Nintendo Switch beschikbaar is, heeft Nintendo zelf al 9 games uitgebracht die meer dan 10 miljoen keer verkocht zijn. Eén titel, Mario Kart 8 Deluxe, zit op 24 miljoen verkochte exemplaren.

Dit zijn Nintendo's 10 best verkochte titels op de Switch:

Ben jij één van die 11 miljoen Animal Crossing: New Horizons spelers? Dan is de Animal Crossing New Horizons gids met tips misschien wel iets voor jou

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Bruce Vandeweyer

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Gerelateerde content

FIFA 22 Web App en Companion App - Alle info die je nodig hebt

Alles over FIFA 22 Web App en Companion App dat je moet weten.

Dit zijn de gratis PlayStation Plus games van oktober

De concurrentiestrijd is losgebarsten.

Feature | FIFA 22 release - Waar en wanneer kun je FIFA 22 kopen?

Alles over de launch, pre-order, edities en nog meer.

Verder op de site...

FIFA 22 Web App en Companion App - Alle info die je nodig hebt

Alles over FIFA 22 Web App en Companion App dat je moet weten.

Dit zijn de gratis PlayStation Plus games van oktober

De concurrentiestrijd is losgebarsten.

Feature | FIFA 22 release - Waar en wanneer kun je FIFA 22 kopen?

Alles over de launch, pre-order, edities en nog meer.

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread