Assassin's Creed Valhalla komt dit najaar ook naar de Xbox Series X en PS5

Wat had je anders verwacht?

Assassin's Creed Valhalla komt dit najaar niet enkel naar PS4, Xbox One en pc maar ook naar de PlayStation 5, Xbox Series X en Stadia. Dat maakt Ubisoft vandaag bekend. De game wordt bij de release eveneens toegevoegd aan Uplay Plus, de abonnementsdienst van Ubisoft op de pc waar je voor een vaste maandelijkse prijs alle games onbeperkt kunt spelen.

Een exacte releasedatum is er evenwel nog niet. Of dat komt door de onzekerheid door het coronavirus of omdat Ubisoft wacht tot Sony en Microsoft de releasedatum van hun next-gen consoles aankondigen is niet duidelijk.

Assassin's Creed Valhalla krijgt in elk geval drie verschillende edities. De Gold Edition bevat de basisgame en een season pass waarvan de inhoud nog niet is aangekondigd. In de Ultimate Edition krijg je naast de basisgame en de season pass ook nog het Ultimate Pack. Dat geeft spelers toegang tot exclusieve uitrustingen zoals het Berserker Gear Pack, het Berserker Settlement Pack, het Berserker Longship Pack en een set van Runes waarmee je wapens en uitrusting verbetert.

Als laatste heb je de Collector's Edition die al het bovenstaande bevat plus een figurine van hoofdpersonage Eivor van 30 centimeter hoog, een speciale Collector's Case, een Steelbook, een klein beeldje van Eivor met zijn raaf van vijf centimeter hoog, exclusieve lithografieën en een selectie uit de soundtrack. Die Collector's Edition zal enkel te koop zijn via de officiële Ubisoft Store.

Wie Assassin's Creed pre-ordert, krijgt ook speciale DLC genaamd "The Way of the Berserker". Assassin's Creed Valhalla volgt het verhaal van Eivor, een Viking die tijdens de negende eeuw na Christus verwikkeld raakt in een oorlog met koning Aelfred van Wessex, de heerser van Engeland. In de game verken je delen van Noorwegen, de Noordzee en Engeland.

Net zoals in Assassin's Creed Oddyssey kies je zelf of Eivor een mannelijk of vrouwelijk personage is en keert ook het dialoogsysteem uit die game terug.

Eerder vandaag toonde Ubisoft ook eerste Assassin's Creed Valhalla trailer.

De aankondiging van Assassin's Creed Valhalla's titel en setting gebeurde gisteren via een livestream. Artiest BossLogic tekende toen een kunstwerk om de setting te onthullen.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Bruce Vandeweyer

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread