Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Animal Crossing New Horizons: Resettijd en dagelijks checklist van activiteiten

Alles wat je moet doen voordat de zon opkomt.

Aangezien Animal Crossing New Horizons de interne klok van de Nintendo Switch volgt, is het handig om te weten hoe laat de dag reset. Zo heb je misschien nog de mogelijkheid om een aantal activiteiten net op tijd af te ronden.

Aangezien de meeste constructies pas de volgende dag worden voltooid, heb je de vrijheid om de rest van de dag zelf in te delen. Betaal je hypotheek af, graaf fossielen op of doe een van de andere dagelijkse activiteiten. We hebben zelf een dagelijks checklist van activiteiten samengesteld, zodat je altijd weet wat prioriteit heeft.

Inhoud:

Hoe laat wordt de dag gereset in Animal Crossing New Horizons?

In Animal Crossing New Horizons reset de dag om 05:00 's ochtends. Dit houdt in dat je na middernacht nog een aantal uren hebt om je dagelijkse activiteiten te voltooien.

Iedere dag start met aankondigingen door Tom Nook.

Wel moeten we erbij zeggen dat niet alles op het eiland 24 uur per dag open is. Zo is bijvoorbeeld Nook's Hoek na 10 uur 's avonds gesloten. Gelukkig blijven de servicebalie en het museum wel altijd geopend.

Daarnaast willen we wel even benadrukken dat slaap belangrijk is. We willen niet op ons geweten hebben dat je je slaapritme moedwillig om zeep helpt. Er zijn namelijk geen deadlines in Animal Crossing.

Bekijk op YouTube
Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Dagelijks checklist van activiteiten voor Animal Crossing New Horizons

Iedere dag is het belangrijk om een aantal activiteiten prioriteit te geven.

Een aantal hiervan geven je flink wat materialen, zoals ijzerklompjes en goudklompjes.

Dit vinden we sowieso iedere dag het waard om in Animal Crossing New Horizons te doen:

Vergeet de stenen niet.
  • Alle stenen met je Schep een tik verkopen
  • Alle fossielen opgraven (je hoeft ze niet gelijk naar Blathers te brengen)
  • Klingels opgraven (en geld begraven voor een geldboom)
  • De automaat bij de Servicebalie raadplegen voor gratis Nook-miles
  • De recyclebak bekijken voor gratis voorwerpen
  • De knollenbeurs bespelen en de prijzen twee keer per dag bekijken (de prijs verandert 12 uur 's middags weer)
  • Nooks Hoek en de machine bij de Servicebalie bekijken of er nog interessante voorwerpen te koop zijn
  • Alle NookMiles+-uitdagingen met een bonus voltooien
  • Iedere boom 'omhakken' met een Breekbare of Stenen Bijl, om hout te verzamelen
  • Iedere boom door elkaar schudden voor meubels en wespennesten
  • ... en alle plantjes water geven als het niet heeft geregend

Je kunt op een dag dus een heleboel dingen doen. Natuurlijk hoef je niet alles te doen, maar hopelijk heb je nu ongeveer een idee wat je zoal kunt doen en wat nou prioriteit heeft.

Het is het waard om dagelijks de automaat bij de Servicebalie te raadplegen.

Als je bijvoorbeeld maar 15 minuten hebt, raden we je aan om in ieder geval iedere steen een paar tikken te verkopen, fossielen op te graven, geld te planten en de machine bij de servicebalie te checken. Die taken geven je de meeste voordelen en hopelijk een beetje winst.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Read this next