Microsoft start met Project xCloud in België en Nederland

Halo en Forza op je smartphone.

Microsoft biedt zijn streamingdienst Project xCloud vanaf nu ook aan in België en Nederland. het gaat voorlopig nog steeds om een testversie van de dienst. Wie een Android-smartphone of -tablet bezit, kan zich vanaf nu voor de testversie registreren via de Microsoft website.

Project xCloud maakt het mogelijk om je favoriete Xbox-games naar je mobiele toestel te streamen via wifi of mobiele data. Via de Azure Cloud-technologie wil Microsoft een stabiele connectie verzekeren en zo de concurrentie aangaan met onder andere Google Stadia. Later dit jaar komt Project xCloudook naar Windows 10.

het valt nog af te wachten in welke mate Microsoft de beloften van een stabiele streamingdienst kan waarmaken. Concurrent Google Stadia weet op dat vlak voorlopig immers niet te overtuigen. Microsoft-topman Phil Spencer benadrukt evenwel dat Project xCloud geen vervanging is voor de huidige manier van games spelen via een console, maar een aanvulling daarop.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Michiel De Coninck

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread