FIFA 20-pro onterecht uitgeschakeld na bug

Kleine fouten, grote zorgen.

Een professionele FIFA 20-speler verloor recent onterecht een beslissende kwalificatiewedstrijd. Tijdens zijn allerlaatste strafschop speelde een bug hem parten. Hoewel de bal over de doellijn ging, herkende de game dit niet als een geldig doelpunt.

Het overkwam vijfvoudig wereldkampioen FIFA Giuseppe Guastella afgelopen zondag tijdens een kwalificatietoernooi in aanloop naar de FUT Champions Cup. Omdat het duidelijk over een fout in FIFA 20 ging, vroeg hij meteen een herkansing aan. Die kreeg hij niet, waarna de uitschakeling volgde.

Om zijn frustratie te uiten, plaatste Guastella het voorval via een video op Twitter. Daarin zie je hoe de bal over de doellijn rolt en niet telt als het beslissende doelpunt.

Bugs in FIFA 20 leiden wel vaker tot frustraties. Zo kon het duel tussen Shaun Galea en Hasan Eker afgelopen weekend niet doorgaan vanwege serverproblemen. Beide heren besloten dan maar om de winnaar te bepalen via een traditioneel potje schaar-steen-papier. Later verklaarde EA dat beide spelers de wedstrijd verliezen en dat schaar-steen-papier geen geldige oplossing is.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Glenn Nouws

Glenn Nouws

medewerker

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread