Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

FIFA 20-pro onterecht uitgeschakeld na bug

Kleine fouten, grote zorgen.

Een professionele FIFA 20-speler verloor recent onterecht een beslissende kwalificatiewedstrijd. Tijdens zijn allerlaatste strafschop speelde een bug hem parten. Hoewel de bal over de doellijn ging, herkende de game dit niet als een geldig doelpunt.

Het overkwam vijfvoudig wereldkampioen FIFA Giuseppe Guastella afgelopen zondag tijdens een kwalificatietoernooi in aanloop naar de FUT Champions Cup. Omdat het duidelijk over een fout in FIFA 20 ging, vroeg hij meteen een herkansing aan. Die kreeg hij niet, waarna de uitschakeling volgde.

Om zijn frustratie te uiten, plaatste Guastella het voorval via een video op Twitter. Daarin zie je hoe de bal over de doellijn rolt en niet telt als het beslissende doelpunt.

Bugs in FIFA 20 leiden wel vaker tot frustraties. Zo kon het duel tussen Shaun Galea en Hasan Eker afgelopen weekend niet doorgaan vanwege serverproblemen. Beide heren besloten dan maar om de winnaar te bepalen via een traditioneel potje schaar-steen-papier. Later verklaarde EA dat beide spelers de wedstrijd verliezen en dat schaar-steen-papier geen geldige oplossing is.

Read this next