Gran Turismo-titels krijgen in de toekomst hogere framerate

Ontwikkelaar drukt gaspedaal in qua framerate.

De topman van Gran Turismo-ontwikkelaar Polyphony Digital geeft in een interview met de Australische pers meer details over de toekomst van de Gran Turismo-games prijs. Die zullen volgens hem in een 4K-resolutie en met een framerate van 120 fps tot zelfs 240 fps uitkomen.

Zoals je in onze Gran Turismo Sport review leest, staat de reeks nog steeds bekend om zijn mooie graphics. In de toekomst komt daar geen verandering in. Tijdens een rondetafelgesprek met de Australische media lichtte Polyphony Digital-topman Kazunori Yamauchi een tipje van de sluier rond de toekomst van Gran Turismo.

Toen de interviewer aanhaalde dat de games er altijd indrukwekkend uitzien, kon een vraag rond de toekomst van dit onderwerp niet uitblijven. Hierop maakte Yamauchi bekend dat hij streeft naar een 4K-resolutie. Dat is vrij opmerkelijk als je weet dat de nieuwste generatie van consoles mikt op een 8K-resolutie. Op het vlak van framerate streeft Yamauchi naar 120 of zelfs 240 fps. Die verbeteringen wilt hij aanbrengen om de race-ervaring in de toekomst te verhogen.

Als laatste geeft de topman nog zijn mening over de vooruitgang van de consoles op het gebied van prestaties. Volgens hem is een grote sprong, zoals tussen de PlayStation 1 en 2, in de toekomst niet meer mogelijk. De PlayStation 2 was volgens hem honderd keer krachtiger dan zijn voorganger.

Artikel geschreven door Glenn Nouws.

ADVERTENTIE

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Redactie

Redactie

Contributor

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Sony en Microsoft stellen voorlopig geen gamereleases uit

Maar de gezondheid van de medewerkers is het belangrijkste.

Gerucht: Dit zijn de nieuwe playlists voor Call of Duty: Warzone

Spelen we weldra in teams van twee of vier?

Call of Duty: Warzone verhoogt prijzen loadout drops

Prijsstijging levert eerlijkere sessies op.

Sony vertraagt downloadsnelheid door coronacrisis

Moeilijke tijden vragen harde maatregelen.

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread