Dragon Quest-film vanaf nu beschikbaar via Netflix

Een hobbelige start.

Dragon Quest-fans opgelet, want sinds donderdag 13 februari staat de filmadaptatie van Dragon Quest 5 op Netflix. Die draagt de naam Dragon Quest: Your Story en is in verschillende talen te bekijken, waaronder Engels, Japans, Frans en Duits.

Dragon Quest 5 lanceerde in 1992 voor de SNES en kwam in 2009 ook naar de Nintendo DS. Toch kreeg de vijfde titel in de reeks pas vorig jaar een film. Die kwam initieel uitsluitend in Japan uit, maar daar komt nu gelukkig verandering in.

Dat het een jaar duurde voor de film ook bij ons naar Netflix kwam, is niet zo verwonderlijk. Door een rechtszaak rond de auteursrechten tussen de filmstudio en schrijfster Saori Kumi kende de film een hobbelige start. Kumi schreef een roman over Dragon Quest 5 en vond dat de maker van de film haar werk zonder toestemming gebruikte. Welke van de beiden partijen gelijk krijgt, is nog niet beslist.

Ondanks dit alles lanceerde de film afgelopen donderdag toch op Netflix. Daarin volgen we het hoofdpersonage Luca. Zijn moeder is ontvoerd door de slechterik Ladja. De enige manier om haar uit zijn klauwen te redden, is door in de voetsporen van zijn vader te treden en het Zenithiaanse Zwaard te vinden. Die zoektocht levert ongetwijfeld een spannend avontuur op.

Krijg jij verder niet genoeg van Dragon Quest? Dan is de Dragon Quest 11: Echoes of an Elusive Age review van Sander zeker iets voor jou.

Artikel geschreven door Glenn Nouws.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Redactie

Redactie

medewerker

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Gerelateerde content

Verder op de site...

The Last of Us 2 walkthrough en gids met collectables en item locaties

Onze gids die je volledig door The Last of Us 2 loodst.

Sims 4 cheats voor PS4, pc, Mac en Xbox One

Oneindig geld, onsterfelijkheid, carričres verbeteren, teleportatie en veel meer!

Red Dead Redemption 2 cheats voor PS4, pc en Xbox One

Welke codes zijn er in Red Dead Redemption 2 en wat is hun effect?

Minecraft cheats en commands

Achievements unlocken, XP krijgen, teleporteren en nog veel meer.

Fortnite Chapter 2 Season 3 - alle informatie over Season 13 verzameld

Alles wat je over Fortnite Chapter 2 Season 3 moet weten.

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread