De Sims 4 Vampieren uitgelegd: van vampier naar mens en terug veranderen

Alles om vampieren en vampier cheats te begrijpen.

De Sims 4: Vampieren is een uitbreiding die volledig draait rond dit bovennatuurlijke wezen. Wil je met vampieren spelen, dan moet je deze uitbreiding dus hebben. Omgekeerd: heb je de expansion niet, dan hoef je er nooit mee in aanraking te komen. In tegenstelling tot De Sims 2 en 3 worden vampieren dus niet automatisch aan De Sims 4 toegevoegd.

Onze gids vertelt je hoe je De Sims 4 vampieren ontmoet, hoe een vampier worden werkt en hoe je als vampier terug veranderen kunt.

Op deze pagina vind je:

Zoek je meer De Sims 4 tips? Kijk naar onze De Sims 4 cheats om snel jouw droomverhaal te maken.

We hebben ook een gids die alles verteld over Sims 4 zwangerschap, baby's krijgen, adoptie en tweelingen krijgen.

Wat zijn De Sims 4 vampieren en hoe werkt het?

Net als geesten, aliens, meerminnen, tovenaars en servos zijn vampieren unieke wezens in de wereld van De Sims 4.

Vampieren hebben een 'Duistere Vorm'. Dit refereert naar hun 'ware' verschijning, die ze bijvoorbeeld tonen wanneer ze zich voederen. Het kan in het normele leven echter ook verborgen worden door een 'normaal' uiterlijk.

the_sims_4_vampires_02

Het normale uiterlijk en de Duistere Vorm kun je apart bewerken, maar je kunt bepaalde details ook tussen beide delen.

Door een Sim te selecteren kun je in het 'Vampieren' menu ook de optie 'Toon / Verberg Duistere Vorm' selecteren. Aan jou de keuze.

the_sims_4_vampires_01

Vampieren kunnen gezinnen starten met andere Sims (zowel normale Sims als andere bovennatuurlijke wezens). Nakomelingen erven de krachten van de ene ouder, of van de andere. Hybrides zijn dus niet mogelijk.

Een kleine uitzondering is dat een vampier die sterft terugkeert als een vampier-geest. Omgekeerd kun je een geest echter niet in een vampier-geest veranderen.

De Sims 4 Vampieren doelen, vaardigheden, voordelen en nadelen

De Sims 4: Vampieren introduceert drie coole nieuwe doelen:

  • Vampierenfamilie
  • Meestervampier
  • Goede Vampier
the_sims_4_vampires_03

Je moet deze doelen niet nastreven om een vampier te worden, maar om ze te voltooien zul je uiteindelijk wel een bloedzuiger moeten worden.

Wil je een bestaande Sim op het pad van deze doelen brengen, dan kun je hun doelstellingen wijzigen door op eender welk moment een nieuw doel te kiezen - net zoals je normaal in de game kunt.

the_sims_4_vampires_04

Start je een nieuw huishouden, dan kun je een van deze doelen gewoon kiezen tijdens het Creëer-een-Sim proces.

De Vampieren expansion introduceert ook de Vampierkennis als vaardigheid. Door boeken te lezen en research te doen op een computer, kun je je virtuele vampiertjes helpen om hun toestand beter te begrijpen.

Hebben je Sims de doelen 'Meestervampier' en 'Goede Vampier' dan moet je sowieso beter worden in Vampierkennis om vooruitgang te boeken, maar alle vampieren hebben baat bij lezen en onderzoek verrichten.

Let op: Uniek is dat Vampierenkennis tot level 15 gaat in plaats van 10. De laatste vijf bezorgen je krachtige boeken en recepten, dus blijf eraan werken!

Wat zijn de voordelen en nadelen van vampieren in De Sims 4?

Vampieren in De Sims 4 hebben enkele zeer interessante facetten wat betreft hun levensstijl. Een Jong Volwassene, Volwassene of Oudere die vampier wordt zal onmiddellijk en permanent stoppen om te verouderen. Doodgaan door ouderdom zit er dus niet meer in.

Een vampier die Tiener of jonger is, blijft verouderen tot het Jong Volwassene stadium. Daarna stopt het volledig.

Je hebt ook minder behoeftes. De Blaas is volledig weg, terwijl Honger en Energie zijn vervangen door Dorst en Vampierenenergie.

Dorst daalt wanneer jouw vampier geen Plasma drinkt, maar het is belangrijk om op te merken dat er geen vampierenequivalent is van uithongering. Je kunt dus niet sterven door t lage dorst. Wel kan het de vampier gevaarlijk maken voor andere Sims.

Vampierenergie gaat dan weer enkel naar beneden wanneer de vampier zijn of haar speciale krachten gebruikt.

the_sims_4_vampires_05

Er zijn in totaal vijfentwintig vampierkrachten in de game. De meeste hebben meerdere niveau's en nieuwe krachten worden ontgrendeld wanneer een vampier in rang stijgt. Dat doe je door Plasma te drinken, je Vampierenkennis te verhogen (zie de uitleg boven) en je bestaande krachten vaak te gebruiken.

Heb je ooit een boek gelezen of een film gezien over vampieren, dan weet je vast wel wat die krachten inhouden. Je kunt van vorm veranderen, aan hypnose doen en sterker en sneller zijn dan normale Sims.

the_sims_4_vampires_06

Het is echter niet allemaa peis en vree, want je kunt bijvoorbeeld tijdens de dag niet naar buiten zonder je Vampierenergie erdoor te branden.

Een 9-to-5 job hebben is dus lastig en kan tot de dood leiden. Dit gebeurt wanneer je in de zon bent en je Vampierenergie tot 0 daalt.

Dorst kun je ook niet herstellen door normaal eten te consumeren. Het moét om Plasma gaan.

Heb je een hoge Vampierenkennis, dan kun je andere soorten voeding zoeken, maar nieuwe vampieren zullen het bloed van andere Sims moeten drinken.

the_sims_4_vampires_07

Bovendien zijn er elf Vampierzwaktes.

Ook deze zijn heel typisch. Je bent kwetsbaar in de zon, je hebt schuldgevoelens wanneer je je aan Sims laaft, en meer.

Stijgt jouw vampier in rang, dan moet je soms een zwakte uitkiezen om nieuwe krachten te krijgen.

Het is belangrijk dat je hier goed nadenkt over hoe hard de zwakte jouw speelvrijheid zal belemmeren. Eenmaal gekozen kun je ze niet meer veranderen en sommige zwaktes kunnen bepaalde krachten hinderen. Goed kiezen dus!

the_sims_4_vampires_08

Waar vampieren vinden in De Sims 4: Forgotten Hollow, Vladislaus Straud en de Vatore familie

Je kunt je vampierenverhalen eender waar in De Sims 4 ten uitvoer brengen. Toch raden we je aan om eens Forgotten Hollow te bezoeken, de nieuwe wereld die deel is van de expansion.

Met zijn dikke mist, raven en vleermuizen is Forgotten Hollow namelijk de ideale plek voor wat gothische avonturen.

the_sims_4_vampires_09

Er is maar één buurt in Forgotten Hollow, met 5 stukken grond. Vier van de vijf hebben voorgebouwde huizen en twee ervan zijn bewoond wanneer je de uitbreiding hebt.

In de huishoudens van Straud en Vatore vind je de enige voorgemaakte vampieren in De Sims 4.

the_sims_4_vampires_10
the_sims_4_vampires_11

Zelfs als je niet naar Forgotten Hollow gaat, zul je Vladislaus Straud snel leren kennen.

Hij zal je namelijk naar alle waarschijnlijkheid opbellen om te zeggen hoe mooi je nek is, om later die nacht op te duiken en te vragen of hij wat bloed mag drinken.

Naar ergens anders reizen is geen optie, want Vladislaus zal daar ook opduiken.

the_sims_4_vampires_12

Caleb en Lilith Vatore zijn minder creepy. Ze stalken je andere Sims gelukkig niet.<:p>

Trek je in op een van de onbewoonde gronden in Forgotten Hollow, dan zal een van beide Vatores trouwens opduiken om je te verwelkomen.

Ze zijn allebei redelijk lief. Door ze te leren kennen, maak je een goede kans om je uitgekozen Sim in een speelbare vampier te veranderen.

the_sims_4_vampires_13

Natuurlijk zijn zowel Straud als de Vatores ook meteen speelbaar, dus je kunt meteen met hen starten als je wilt.

Vampier worden in De Sims 4

Waarschijnlijk zul je echter je eigen vampieren willen maken. Er zijn enkele methodes beschikbaar om dit te doen.

De meest voor de hand liggende heb je vast wel al in andere fictie gehoord: je moet gebeten worden door een vampier. Daarom zijn Vladislaus en de Vatores zo belangrijk: je hebt een vampier nodig om meer vampieren te maken.

the_sims_4_vampires_14

Gelukkig wordt niet elke Sim die wordt gebeten zomaar een vampier - anders zou Vlads gedrag een gigantisch probleem vormen.

Nochtans is het ook niet moeilijk om een vampier te worden: je hebt een vampier als kennis nodig. Als Vlad niet langskomt, dan kun je bij de Vatores langsgaan.

Daarna zijn de vampieren in De Sims 4 bijzonder blij om hun vloek te delen. Je moet kennisen worden en een gemiddeld Vriendschapsniveau bereiken om de 'Vragen te transformeren' interactie vrij te spelen.

the_sims_4_vampires_15

Let op: niet alle vampieren kunnen andere Sims transformeren. De vampier in kwestie moet punten investeren in de 'Vampier Creatie' kracht, die beschikbaar wordt zodra ze de rang van 'Mindere Vampier' hebben. Gelukkig hebben de drie voorgemaakte vampieren deze kracht.

Jongere Sims moeten wachten tot ze Tieners zijn om vampier te worden. Dit geldt zowel voor het aanvragen van 'Vragen te transformeren' en hun opgroei.

Zodra de aanvraag geaccepteerd is en de kleine animatie heeft plaatsgevonden, begint de transformatie. Het is echter niet instant: je moet eventjes wachten tot het proces voltooid is.

the_sims_4_vampires_16
the_sims_4_vampires_17

Redelijk snel krijgt je Sim al de 'Vreemde honger' moodlet die Ongemakkelijk +1 toevoegt. Pas tijdens deze periode god op, want de Honger van je Sim daalt nu 50 procent sneller. Als een extra uitdaging maakt voedsel je Sim misselijk. We hebben nooit gezegd dat dit een leuk proces zou zijn...

Op een bepaald moment krijg je de melding dat je zult veranderen en behaal je automatisch niveau 1 Vampierkennis. Nu volgt echter de grootste uitdaging: je moodlets gaan over van 'Walgend van eten' (Ongemakkelijk +2) waarbij Honger 75 procent sneller daalt, naar 'Eetlust kwijt!' (Ongemakkelijk +3) die Honger 100 procent sneller doet dalen. Eten binnen krijgen en houden wordt echter heel moeilijk.

Als je deze moeilijke periode overleeft, dan wordt je Sim eindelijk een vampier!

the_sims_4_vampires_18
the_sims_4_vampires_19

Na een spectaculaire animatie vol zwarte rook, ben je eindelijk een volledige vampier. Je krijgt ook gedurende de eerste 24 uur de Vreemde dorst" (Gespannen +1) moodlet.

Je zult dan ook voor het eerst de willekeurig gegenereerde Duistere Vorm van je vampier zien. De kledingkeuzes in De Sims 4 zijn echter berucht om een reden...

Gelukkig kun je de 'Sim veranderen' interactie kiezen bij een spiegel of commode. Zowel kledij als exclusieve cosmetische items voor vampieren, zoals een speciale huidkleur, vampierentanden en andere details zijn veranderbaar.

the_sims_4_vampires_21

Daarna is het tijd om na te denken over de Vampierenpunten die je hebt gekregen toen je veranderde, alsook om te beslissen hoe je je eerste plasmamaaltijd zult bemachtigen.

Van vampier terug veranderen in De Sims 4

Een vampier zijn geeft je ook een kans op onsterfelijkheid - maar daar zijn er ook problemen aan verbonden.

Na een tijdje kan je vampier bijvoorbeeld wensen dat ze weer gewoon sterfelijke mensen waren. Het is niet gemakkelijk om hen daarbij te helpen, maar toch is er een methode.

sims_vampires_playable_vampires_29

Om van vampier terug te veranderen naar mens, moet je Sim (of een kennis van hen) een expert in Vampierenkennis worden.

Bij het bereiken van level 15 van Vampierenkennis krijgen ze namelijk de mogelijkheid om het Ultieme Vampiermedicijn te maken. Dit kan net als gewone cocktails bij een bar worden gemaakt.

Je hebt wel de juiste ingrediënten nodig: 10 knoflook, 10 monnikskap, 10 plasmafruit en 2.500§. De planten kunnen ook bij een computer gekocht worden door een Sim met Vampierkennis van level 8 of hoger.

Pas op: Het Ultieme Vampiermedicijn kan gemengd worden door iedereen met de juiste benodigdheden. De maker hoeft het niet te drinken - en hoeft zelfs geen vampier te zijn.

sims_vampires_playable_vampires_30

Na het drinken en een felle lichtflits, is je Sim niet langer vampier. Ze zullen hun krachten en zwaktes verliezen als vampier en leven weer als een normale Sim.

Missen ze hun oude vampierleven, dan kunnen ze gewoon weer iemand zoeken die hen kan transformeren.

Andere manieren om vampieren te krijgen in De Sims 4

Wil je niet ronddwalen in Forgotten Hollow en 36 uur wachten tot de transformatie compleet is, dan zijn er nog enkele opties.

Maak een vampier via Creëer-een-Sim

In Creëer-een-Sim kun je bovennatuurlijke Sims maken en vampieren zijn daar geen uitzonderingen op. Je betreedt Creëer-een-Sim door een nieuw spel op te starten of een nieuw huishouden te maken in een bestaande game.

Om een vampier te maken ga je simpelweg naar de balk om nieuwe Sims toe te voegen en kies je het icoontje 'Vampier toevoegen'.

the_sims_4_vampires_22

Na dat proces komt er ook een verzoek op het portet om de Duistere Vorm van je vampier te maken. Je kunt de normale verschijning en Duistere Vorm volledig apart houden, of bepaalde elementen aan elkaar linken.

the_sims_4_vampires_23

Wil je een creepy vampier, of eentje die zich kan mengen tussen normale Sims? De keuze is aan jou...

the_sims_4_vampires_24

Vampieren hebben nog een leuke extra: extra voorgemaakte gelaatstrekken, maar specifiek voor de Duistere Vorm en dus met unieke cosmetische keuzes.

Er zijn ook specifieke tabs voor de gezichtstrekken van je vampier, zodat je een werkelijk eng wezen kunt maken als je dat wilt. Neem zeker een kijkje in het uitgebreide gamma aan oogkleuren.

the_sims_4_vampires_25

Using vampire cheats in De Sims 4

Omdat je het soort wezen van Sims niet kunt veranderen in Creëer-een-Sim, kun je geen favoriete Sim uit je bibliotheek nemen om in een vampier te veranderen. Er zijn echter twee cheats die dat euvel kan verhelpen.

Je keuze uit de twee hangt af van wat je wilt. Wil je een authentieke transformatie, inclusief anderhalve dag ongemak? Of instantresultaat?

Zoals steeds bij het gebruiken van cheats, raden we je aan om je game eerst op te slaan. Open de command console en type in: 'testingcheats on' gevolgd door een van beide instructies:

stats.set_stat commodity_BecomingVampires 2160. Dit zorgt ervoor dat de transformatie in gang wordt gezet. Alles verloopt verder zoals normaal, zoals eerder in deze gids beschreven.

the_sims_4_vampires_26

traits.equip_trait trait_OccultVampires. Dit zorgt voor een onmiddellijke transformatie. Je zult een zilveren meter zien, alsook een purperen vleermuisicoontje.

the_sims_4_vampires_27
the_sims_4_vampires_28

Bonus: wil je een vampier snel terug laten transformeren naar normale Sim, gebruik dan de tweede cheat op een vampier. Vervang weliswaar het woord 'remove' met 'equip'.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Redactie

Redactie

medewerker

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread