Fortnite Chapter 2 - map, zwemmen en alles wat je moet weten

Hoofdstuk 2.

Het is zover: Fortnite Battle Royale heeft zijn meest ingrijpende wijziging tot nu toe ondergaan. De start van Season 11 viel namelijk samen met de launch van een drastische vernieuwing die ontwikkelaar Epic zelf de titel 'Fortnite: Chapter 2' heeft gegeven. Een compleet nieuwe map, belangrijke grafische wijzigingen, nieuwe voertuigen en manieren om je rond te bewegen, en nog veel meer... Chapter 2 is zijn naam volledig waardig. In dit artikel lees je alles over Fortnite Chapter 2.

Fortnite Chapter 2 release

De Fortnite Chapter 2 release vond plaats op 16 oktober 2019. De release viel iets later dan anders zodat je nog even iets langer aan je Fortnite Season 10 Weekly Challenges kunt werken. Opvallend: vooraleer Chapter 2 lanceerde, lag Fortnite bijna 48 uur offline doordat in-game een zwart gat het oorspronkelijke eiland van de game opzoog. Een ongeziene en zeer gedurfde zet, maar uiteindelijk een briljante PR-strategie. Op sociale media ontstond er namelijk een vloedgolf aan vragen van spelers die niet begrepen wat er aan de hand was, waardoor bijna het hele internet gedurende 48 uur enkel maar over Chapter 2 sprak.

chapter

Fortnite Chapter 2 nieuwe map en voertuigen

Als je nu Fortnite opstart, kun je er niet om heen: het eiland van weleer heeft plaatsgemaakt voor een volledig nieuw eiland, met nieuwe locaties. Hoewel sommige locaties nog elementen van de vorige map bevatten (zie bv. Weeping Woods) ga je nieuwe strategieŽn moeten bedenken om in deze omgeving een Victory Royale in de wacht te slepen.

ch2

De nieuwe map bevat ook meer waterwegen. Dat brengt twee grote toevoegingen met zich mee. Je kunt vanaf nu zwemmen! Kopje onder gaan lijkt echter niet mogelijk; vanuit het water mikken en schieten is dan weer wel mogelijk. Pas dus zeker op wanneer je een zwemmer onder vuur neemt: die kan gewoon terugvuren.

De tweede toevoeging kan echter wel een groot voordeel opleveren. Er zijn nu namelijk ook boten in de game. Samen met vrienden in het water varen en andere boten onder vuur nemen is geweldig. Geef deze nieuwe voertuigen dus zeker eens een kans. Raken je vrienden trouwens gewond, dan kun je hen vanaf nu healen vanop een afstand met de Bandage Bazooka. Zalig!

Ook een mooie wijziging: grafisch heeft Chapter 2 ook een update gekregen, met onder andere veel genuanceerdere belichting. Fortnite heeft er nog nooit zo goed uitgezien en wanneer de zon reflecteert op het water en de bomen gezapig in de wind heen en weer wiegen, lijkt het bijna alsof je een compleet nieuwe game aan het spelen bent. Er lijkt voorlopig ook absoluut geen impact op de stabiliteit van de framerate.

Fortnite Chapter 2 bots

Fortnite krijgt matchmaking en bots sinds een recente patch. Dat hoort ervoor te zorgen dat je altijd met honderd mensen de battle bus uitspringt.

Allereerst worden spelers met de nieuwe update voortaan op basis van je vaardigheden met andere spelers gekoppeld. Je hoeft je dus niet langer zorgen te maken dat je ineens in een match met Ninja komt, die je vervolgens gruwelijk afmaakt voordat je ook maar een wapen gevonden hebt. En anderzijds hoef je je ook niet langer meer te vervelen terwijl je lukraak alle newbies van het veld af knalt.

Mocht het nou zo zijn dat je skills in de game nauwelijks beter worden, hoef je je geen zorgen te maken dat je op een leeg eiland terecht komt. Epic Games voegt namelijk ook bots aan Fortnite Chapter 2 toe. Bots zijn computergestuurde tegenstanders die zich gedragen als echte spelers, maar die vooral een uitdaging voor nieuwe of ongetrainde spelers vormen. Zodra je beter in de game wordt, kom je vanzelf minder bots en meer echte spelers tegen. Maak je uiteindelijk de stap naar de Competitive matchmaking, kom je helemaal geen bots meer tegen.

gameplay

Fortnite Chapter 2 prijs en Season 1 Battle Pass beloningen

Zoals altijd is Fortnite Battle Royale een free-to-play, maar je hebt ook de optie om bij elke Season (dat 10 weken duurt) een 'Battle Pass' aan te schaffen waarmee je extra skins, gliders en andere cosmetische beloningen kunt verdienen. Voor 950 V-Bucks koop je de Pass, en een bundel van 1000 V-Bucks kost 9,99 euro.

Epic heeft wel lichtelijk gewijzigd hoe je de Battle Pass doet stijgen in level (en dus beloningen verdient). Vroeger kon dat enkel door Weekly Challenges te voltooien en zo Battle Stars te verdienen. Nu kun je naast Weekly Challenges ook op constante basis Medals verdienen, zoals door verborgen kistjes te openen. Bovendien - en dit is een belangrijke - staat er niet langer een limiet van 100 op de Pass. Je kunt dit keer XP blijven verdienen zelfs na het maximaliseren van de Pass. Wat er dan gebeurt, is echter nog onbekend.

Voor 2800 V-Bucks kun je overigens een gebooste Battle Pass kopen, waarmee je direct vanaf level 25 begint. Voor 24,99 euro koop je 2500 V-bucks, waarbij je regelmatig een bonus van 300 V-bucks kado krijgt. Precies genoeg, dus.

vbucks

ADVERTENTIE

Ga naar comments (0)

Gerelateerde games

Over de auteur

Redactie

Redactie

Contributor

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread