Fortnite Challenges en Prestige Challenges uitgelegd

Alles wat je moet weten over Weekly Challenges in Fortnite.

Fortnite Challenges geven je speciale missies om te voltooien terwijl je de Battle Royale-modus speelt.

Naast het scoren van kills en zo lang mogelijk overleven, zijn er nog meer activiteiten om te doen, zoals specifieke wapens gebruiken of verborgen voorwerpen vinden. Daar krijg je vervolgens extra XP en Battle Stars voor.

Op deze pagina:

Hier vind je alle Fortnite Challenges uit Fortnite Seizoen 10 in omgekeerd chronologische volgorde (oftewel de meest recente uitdagingen staan bovenaan).

Fortnite Boogie Down Challenges en Blockbuster Prestige Challenges

De volgende uitdagingen zijn in week 6 van seizoen 10 toegevoegd:

Fortnite Boogie Down Challenges

  • Raak een tegenstander met een Boogie Bomb (2 in totaal)
  • Dans voor een vleermuisstandbeeld, een zwembad ver boven de grond en op een zetel voor reuzen (1 in totaal)
  • Scoor een kill met een Shotgun, Assault Rifle en een SMG (1 in totaal)
  • Leg 100m tijdens het dansen af (100 in totaal)
  • Bezoek een overgrote piano (1 in totaal)
  • Verniel de "verboden te dansen" borden (3 in totaal)
  • Dans in B.R.U.T.E. tijdens verschillende matches (3 in totaal)

Fortnite Weekly en Timed Challenges uitgelegd

Sinds Fortnite Season 10, zijn Challenges flink veranderd.

Er zijn twee soorten Fortnite Challenges. Elke week vanaf 15:00 uur lokale tijd, zijn beide soorten beschikbaar: Timed en seizoens-challenges. Ze blijven een bepaalde periode beschikbaar, maar hoe lang precies verschilt.

Seizoens-challenges zijn gekoppeld aan het huidige Fortnite Season 10, en zijn exclusief beschikbaar voor spelers die de Battle Pass hebben aangeschaft.

Deze challenges komen gaandeweg het seizoen beschikbaar, en je hebt tot het einde van het seizoen om ze te voltooien.

fortnite_challenges_new

Timed Challenges zijn echter maar voor één week beschikbaar en vervangen de Daily Challenges van voorheen. Dat betekent dat je niet langer één keer per dag inlogt om de uitdagingen te voltooien, maar dat je tegen het einde van de week je opgespaarde Timed Challenges kunt voltooien. Het is in je voordeel als alle spelers die challenges ook proberen te doen.

Je krijgt XP en Battle Stars voor deze challenges, maar ook exclusievelaadschermen and een geheime Battle Star - dus het is het waard om die te voltooien voordat ze voorgoed verdwijnen.

Beide soorten Challenges zijn in het hoofdmenu te zien, op het tabblad 'Challenges'. Je herkent Timed Challenges aan de timer die er bij staat, die naar de volgende wekelijkse reset aftelt.

Dit zijn de soort Fortnite Challenges die je kunt verwachten::

 • Actietype - Gebruik een bepaald wapen, voorwerp of actie een bepaald aantal keer in verschillende matches tot je de Challenge voltooit. Dat is vaak de makkelijkste Challenge om te voltooien, aangezien je het niet in één match hoeft te doen.
 • Locatietype - Vind een specifiek punt (of punten!) op de kaart, aan de hand van een vage hint. Deze zijn vaak goed verborgen, en alles wat bijzonder lastig te vinden is geven wij de oplossing voor.
 • Kisten - In deze Challenges moet je kisten openen, op een specifiek punt op de map. Deze zijn vaak erg lastig, aangezien een hoop spelers tegelijkertijd op deze kisten af duiken en als ze zijn geopend zijn ze weg. Het is vaak onmogelijk om deze in een match te voltooien, dus versprijd deze over meerdere pogingen. Het is vaak nog makkelijker om deze een paar weken later te voltooien, omdat er dan een andere locatie populair is geworden en je minder tegenstand hebt.

Het goede nieuws is vooral dat je Weekly Challenges niet binnen die week moet voltooien, zolang je ze maar voor het einde van het seizoen afrondt.

Wanneer is de Fortnite's Daily Challenge reset en Weekly Challenge release?

Nieuwe Challenge-categorieën verschijnen om 15:00 uur lokale tijd.

Advertentie

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread