Nintendo kondigt Switch Lite aan

Is ook écht lichter.

Nintendo kondigt een nieuwe variant van de Switch-console aan. De Switch Lite komt uit op 20 september en is volgens het bedrijf een 'lichte, compacte console die is toegespitst op handheld gaming'.

Zo zitten de Joy-Cons vast aan de console en is het niet mogelijk om Switch-games te spelen op je tv met de Switch Lite. Met een gewicht van 275 gram is de console ook lichter dan de originele Switch, die inclusief Joy-Cons 398 gram weegt. Ook het scherm is kleiner: 5,5" in plaats van de 6,2" van zijn voorganger.

Aangezien je de Joy-Cons niet los kunt maken, is het ook niet mogelijk om Switch-games te spelen die gebruik maken van HD rumble of de IR motion camera. Die games kun je eventueel wel spelen met behulp van extra Joy-Cons.

Ten slotte is de batterijduur verbeterd. Volgens Nintendo zou de batterij van de Switch Lite 3 tot 7 uur meegaan. In Amerika kost de nieuwe console 200 dollar. Een officiële Europese prijs is er nog niet, maar omgerekend komt dat neer op 177 euro. In afwachting van meer nieuws lees je op de site nog eens onze Nintendo Switch review.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Michiel De Coninck

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

De 5 best verkochte games deze week

Week 36 (6 t.e.m. 12 september 2021).

Feature | FIFA 22 Career Mode - Wat is er nieuw in de carrièremodus

Alles over Manager Career, Player Career en nog meer.

Feature | FIFA 22 FUT - Wat is er nieuw in FIFA Ultimate Team?

Alles over FUT Divisions, Champions, Heroes en nog meer.

Feature | FIFA 22 release - Waar en wanneer kun je FIFA 22 kopen?

Alles over de launch, pre-order, edities en nog meer.

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread