Gerucht: Microsoft, Nintendo en Sony halen mogelijk deel van hun consoleproductie weg uit China

Als gevolg van de handelsoorlog met de Verenigde Staten.

Volgens verschillende bronnen overwegen zowel Microsoft, Nintendo als Sony om een deel van hun consoleproductie weg te halen uit China. Momenteel worden daar zowel de PlayStation 4, Switch als Xbox One geproduceerd. Door een dreigende importheffing vanuit de Verenigde Staten dreigt die productie echter te duur te worden.

De Amerikaanse overheid dreigt er momenteel mee om een extra tax van 25% te heffen op consoles uit China. De drie bedrijven overwegen daarom om tot 30% van hun productie te herlocaliseren. Naast de dreiging van een Amerikaanse importheffing verwijzen de bedrijven ook naar de stijgende productiekosten in China als reden voor de herlocalisatie.

12

Zo zou Microsoft een deel van zijn productie verhuizen naar Thailand en Indonesië. Nintendo wijkt mogelijk uit naar Vietnam. het is momenteel nog onduidelijk welke gevolgen dit alles heeft voor de productie van de volgende generatie consoles.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Michiel De Coninck

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Zo vang je Druddigon in het laatste Pokémon Go event

Waar kan je deze dragon Pokémon uit Gen 5 vinden in Pokémon Go.

Dit zijn de PlayStation Now-titels voor december 2021

Inclusief GTA 3: The Definitive Edition.

Digital Foundry | De beste gaming keyboards in 2021

De beste mechanische en niet-mechanische keyboards uitgetest.

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread