In een interview met Official PlayStation Magazine heeft MachineGames-medewerker Jerk Gustafsson onthuld dat Wolfenstein: Youngblood een meer open levelstructuur heeft dan zijn voorgangers. Volgens Gustafsson is dat dankzij de samenwerking met Arkane Studios, de ontwikkelaar van Dishonored en Prey.

Zo is het mogelijk om zowel gevechten als volledige missies op verschillende manieren te benaderen. Volgens Gustafsson is het leveldesign te vergelijking met dat van Dishonored. Daarnaast is de toon van de campaign deze keer een stuk luchtiger.

Hoewel de lengte van de campaign korter is dan de rest van de serie, benadrukt Gustafsson dat deze sterk toeneemt wanneer je levels op verschillende manieren probeert uit te spelen. Ook kun je je na het uitspelen van de game aan tal van side-missions en nieuwe challenges wagen.

Tijdens de E3 2018 is Wolfenstein: Youngblood aangekondigd. De game lanceert op 26 juli voor pc, PlayStation 4, Switch en Xbox One. Deze keer speel je als Jess en Soph, de tweelingdochters van hoofdpersonage BJ Blazkowicz.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Michiel De Coninck

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.