Epic Games Store krijgt cloud saves, achievements en meer

Op den duur, althans.

De Epic Games Store krijgt er de komende maanden nieuwe functies bij, waaronder cloud saves en achievements. Uitbater Epic Games deelt de roadmap van de Steam-concurrent via een Trello-board.

Cloud saves staan als eerste op het programma, samen met onder meer een nieuw ontwerp voor de winkelpagina's. Ook het zoeken naar titels op basis van genres en tags wordt binnen de komende drie maanden uitgerold.

Nadat de kortetermijnsplannen zijn voltooid, begint het werk aan zaken als recensies van gebruikers en een wenslijst-optie. De client houdt dan ook je speeltijd bij. Deze functies en meer worden in de komende vier á zes maanden verwachten.

1

Op de lange termijn volgen o.a. achievements, het kopen van games voor vrienden (gifting) en een revisie van het sociale component. Het duurt langer dan zes maanden, voor deze functies worden toegevoegd.

De Epic Games Store lanceerde in december 2018. Ontwikkelaars die hun games daar op aanbieden, houden een groter deel voor zichzelf dan ze bij Steam moeten afstaan. Enkele grote namen die de afgelopen tijd van Steam naar de Epic Games Store zijn verhuisd, zijn Metro Exodus en The Division 2.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread