Horizon Zero Dawn meer dan 10 miljoen keer verkocht

Hollands glorie.

Horizon Zero Dawn is in de afgelopen twee jaar meer dan 10 miljoen keer verkocht. Dat maakt Guerrilla Games-baas Herman Hulst vandaag bekend op de PlayStation Blog. "We wisten al snel dat we iets speciaals aan het maken waren, maar we hadden nooit verwacht dat we na twee jaar nog steeds dagelijks lovende berichten van spelers zouden krijgen", aldus Hulst.

Guerilla Games blikt terug op de ontwikkeling door leuke weetjes te delen. Zo zijn er meer dan 750 vogelgeluiden opgenomen, waarvan er maar 30 werden gebruikt. In onderstaand beeld zie je een prototype van een robotdino. De gekleurde blokjes gaven aan welke onderdelen je allemaal van vijanden af zou kunnen schieten, een belangrijk onderdeel van de gameplay.

1

Horizon Zero Dawn kwam in 2017 uit en was al in ontwikkeling sinds 2010, toen Killzone 3 nog niet eens in de winkels lag. In de tussentijd kwam ook nog Killzone: Shadow Fall uit. Er is meermaals gespeculeerd over een Horizon-sequel, maar het bestaan daarvan is vooralsnog niet bevestigd.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread