April is al even onderweg, maar dat betekent niet dat er niet meer opvallende gamereleases aankomen. Er staan nog een aantal hele interessante titels op je te wachten. Hieronder vind je de opvallendste gamereleases van april.

Anno 1800

Datum: 16 april 2019
Platform(s): pc

Anno wint al jarenlang zieltjes door te focussen op keuzevrijheid. Breng je technologische vernieuwing of knijp je de lokale bevolking uit? Word je een tiran of held? In Anno 1800 bouw je je rijk uit tot een gigantisch imperium dat meerdere continenten beslaat. De constante vooruitgang zorgt weer voor verslavende taferelen.

Lees ook de Anno 1800 hands-on preview.

Cuphead

Datum: 18 april 2019
Platform(s): Switch

De op jaren 30-cartoons geďnspireerde actiegame Cuphead komt nu ook naar de Switch. Je hoeft niet verder te zoeken als je zoekt naar ontzettend uitdagende gameplay. Cuphead is namelijk dankzij de hoge moeilijkheidsgraad en de unieke eindbazen genadeloos moeilijk. Niet mokken als je te vaak dood gaat.

Mortal Kombat 11

Datum: 23 april 2019
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

De sterrencast van Mortal Kombat treedt weer in de arena om fatale klappen uit te delen. Daarnaast zijn nieuwkomers Cetrion en Geras ook van de partij. Naast bijzonder grove Fatalities bevat Mortal Kombat 11 nu Fatal Blows en Krushing Blows. Ontwikkelaar NetherRealm Studios probeert dus de traditionele formule enigszins te vernieuwen. Mortal Kombat 11, get over here!

Imperator: Rome

Datum: 25 april 2019
Platform(s): pc, Mac

Imperator: Rome is de allernieuwste strategische game uit de stal van Paradox Interactive. Zeg dus maar dag tegen je nachtrust. Net zoals in Europa Universalis en Crusader Kings bouw je je rijk uit tot een oppermacht, alleen treed je nu in de voetsporen van Alexander, Caesar en Augustus. Pax Romana!

Days Gone

Datum: 26 april 2019
Platform(s): PlayStation 4

In vergelijking met andere PlayStation 4-exclusives is het bijzonder stil rond Days Gone. Toch staat de game gepland voor een release in april. Ontwikkelaar Bend Studios maakt met Days Gone een interessante mix van The Walking Dead, Sons of Anarchy en Mad Max. Zombies? Check. Motor? Check. Overleven? Check. Een survivalavontuur om dus u tegen te zeggen.

Lees ook de Days Gone preview.

Super Meat Boy Forever

Datum: april 2019
Platform(s): pc, PlayStation 4, Switch, Xbox One, iOS, Android

Na 9 jaar is daar eindelijk de opvolger van de masochistische game Super Meat Boy. Ontwikkelaar Team Meat combineert de succesformule met willekeurig gegenereerde levels, waardoor je Super Meat Boy Forever hoogstwaarschijnlijk voor altijd blijft spelen. Super Meat Boy Forever is net zo genadeloos als Cuphead.

Dauntless

Datum: april 2019
Platform(s): pc, PlayStation 4,Xbox One

Na een vrij lange bčtaperiode lanceert free-to-play actie-RPG Dauntless eindelijk. Dankzij invloeden van Monster Hunter, Dark Souls en World of Warcraft heeft de game potentieel om meerdere harten te veroveren. De focus van Dauntless ligt dan ook op langdurige gevechten tegen imponerende Behemoths. De jacht is bij dezen geopend!

Gamereleases van maart

Aan het einde van elke maand kijken we alvast uit naar wat de komende maand voor ons in petto heeft. De lente staat voor de deur waardoor we geleidelijk uit onze winterslaap kunnen ontwaken, maar er zijn nog genoeg redenen om binnen te blijven. Hieronder vind je de opvallendste gamereleases van maart.

Dead Or Alive 6

Datum: 1 maart 2019
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Er is geen game waar zoveel over jiggly physics gepraat wordt als in Dead Or Alive. Het zesde deel heeft naast nieuwe fighters, stages en outfits twee nieuwe gameplay features: de Break Cauge System aanvalsmeter en Fatal Rush combo's. Naar verwachting komt er net als zijn voorganger een uitgeklede free-to-play versie van Dead Or Alive 6.

Devil May Cry 5

Datum: 8 maart 2019
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Devil May Cry staat al sinds 2001 garant voor overdreven hack-and-slash actie met cringy personages - en dat is precies waarom we van die games houden. Een nieuw speelbaar personage die eruit ziet als de zanger van een Finse gothic rockband? Dante die als Devil Arm zijn motor als wapen gebruikt? Gewoon, omdat het kan.

Assassin's Creed 3 Remastered

Datum: 9 maart 2019
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Helaas geen Brotherhood-remaster, maar we mogen zeker niet klagen. Assassin's Creed 3 Remastered bevat namelijk de hoofdgame, alle DLC en Liberation. De remaster krijgt een audiovisuele opknapbeurt met onder meer 4K- en HDR-ondersteuning. Het maakt daarnaast onderdeel van de Asssassin's Creed Odyssey season pass uit. De Switch-versie is later dit jaar aan de beurt.

The Division 2

Datum: 15 maart 2019
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

The Division is een game die vlak na de release de hype niet kon waarmaken, maar dankzij enkele updates wel steeds beter en beter werd. In The Division 2 hopelijk vanaf het begin minder bullet sponge vijanden en meer endgame content. Het verhaal pakt de draad van het eerste deel op, maar speelt zich dit keer in Washington D.C af. Van 1 tot en met 4 maart is er overigens een open bčta van The Division 2.

Sekiro: Shadows Die Twice

Datum: 22 maart 2019
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Hidetaka Miyazaki heeft jarenlang zijn hart en ziel in de Souls-serie en Bloodborne gestopt, maar vindt het (voorlopig) mooi geweest. In Sekiro: Shadows Die Twice gooit hij het over een andere boeg. Je kruipt in feodaal Japan in de huid van een ninja Sekiro. Dit keer geen RPG-elementen, maar mede dankzij de grappling hook meer aandacht voor stealth en snelheid.

Tropico 6

Datum: 29 maart 2019
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Het leven van een dictator van een bananenrepubliek gaat niet over rozen. Als El Presidente moet je namelijk weer de nodige opstandige Tropicanen onderdrukken. In het zesde deel sneuvelt het Dynasty-systeem, maar kun je voor het eerst op meerdere eilanden bouwen en die met elkaar verbinden. Mits je niet in de tussentijd al door een boze menigte afgezet bent.

Yoshi's Crafted World

Datum: 29 maart 2019
Platform(s): Switch

Na twee jaar is het hoog tijd voor Yoshi's eerste soloavontuur op de Switch. Crafted World komt van dezelfde studio als Yoshi's Woolly World met dit keer een Little Big Planet-achtig design. Met 3D personages in een 2,5D wereld, levels die je kunt flippen en co-op tot twee spelers belooft het zeker geen saai knutselwerkje te worden.

Gamereleases van februari

Aan het einde van elke maand kijken we alvast uit naar wat de komende maand voor ons in petto heeft. Het jaar is met onder meer met de Resident Evil 2 remake uitstekend begonnen, dus hopelijk wordt die positieve lijn voortgezet. Hieronder lees je de zeven meest opvallende gamereleases van februari.

Wargroove

Datum: 1 februari 2019
Platform(s): pc, Switch, Xbox One

Ben je fan van Advance Wars? Wargroove is een soortgelijke turn-based strategy-game, maar dan in een fantasysetting met een groot aanbod aan gamemodi en zelfs een map editor. Sander beloonde in zijn review de game zelfs met een Essentieel-badge. PlayStation 4-spelers treur niet: die versie volgt later dit jaar.

Hier lees je de Wargroove review.

Apex Legends

Metro Exodus

Datum: 4 februari 2019
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Als een duveltje uit een doosje kwam Apex Legends tevoorschijn: de nieuwste battle royale-game van niemand minder dan Respawn Entertainment. En nog helemaal gratis ook. Met binnen een week al 25 miljoen, overwegend enthousiaste spelers nu al een van dé games van 2019.

Hier lees je de 55 Apex Legends tips en tricks voor beginnende en gevorderde spelers.

Datum: 15 februari 2019
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Ook de dag na Valentijnsdag pleegt mogelijk een aanslag op je portemonnee, want dan komen er meerdere games uit. In Metro Exodus sta je wederom in de schoenen van Ranger Artyom in een postapocalyptisch Rusland. Dit keer verlaat je de claustrofobische metrostelsels en krijg je in de buitenwereld meer vrijheid dan de vorige, overwegend lineaire Metro-games. Exodus draait met onder meer de introductie van een crafting-systeem om overleven in de wildernis.

Hier lees je de Metro Exodus review.

Far Cry New Dawn

Datum: 15 februari 2019
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Als een duveltje uit een doosje werd eind vorig jaar het nieuwste Far Cry-deel aangekondigd. New Dawn speelt zich zeventien jaar na Far Cry 5 af. Hope Country is volledig getransformeerd en wordt nu geterroriseerd door de tweelingzussen Mickey en Lou. Qua gameplay is Far Cry New Dawn nog steeds een shooter, maar volgens Ubisoft wel een met kleine RPG-elementen.

Hier lees je de Far Cry New Dawn review.

Crackdown 3

Datum: 15 februari 2019
Platform(s): pc, Xbox One

Crackdown 3 is diverse malen uitgesteld, maar lijkt er nu toch echt aan te komen. In de action-adventure is 'destructie' nog steeds het toverwoord en niemand beter dan Terry Crews als Commander Jaxon om dat te bewerkstelligen. De game maakt overigens onderdeel van het Xbox Play Anywhere-programma uit en wordt direct bij de lancering in de Game Pass-bibliotheek opgenomen.

Anthem

Datum: 22 februari 2019
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Na een overwegend slecht ontvangen Mass Effect: Andromeda en een dramatische demo-lancering kijkt met name ontwikkelaar BioWare met de nodige spanning naar de lancering van Anthem uit. Samen met een eerder uitstel zijn de voortekenen tot dusver niet gunstig. Toch is Anthem met een fraai omgeven online openwereld, coöperatieve elementen en de nodige loot een potentiële The Division 2-killer.

Hier lees je de Anthem review.

Trials Rising

Datum: 26 februari 2019
Platform(s): pc, PlayStation 4, Switch, Xbox One

Er zijn weinig games waarin balanceren zo belangrijk is als in Trials. Rising is het nieuwste deel in de 2.5D racer/platformer. Verwacht wederom over-the-top tracks in onder meer op de Mount Everest, Eifeltoren, Chinese Muur en Piramides van Giza. Leuke toevoeging onder het mom van 'gedeelde leed is halve smart': met zijn tweeën rijden in Tandem Bike.

Hier lees je de Trials Rising review.

Dirt Rally 2.0

Datum: 26 februari 2019
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Met Dirt Rally uit 2015 liet ontwikkelaar Codemasters met verve de concurrentie stof happen. Dirt Rally 2.0 zet wederom op de hardcore rally-ervaring in, maar heeft de nodige verbeteringen in onder meer weersomstandigheden, track degradation en besturing van de bolides. Het is overigens de eerste Colin McRae Rally-game sinds veteraan Paul Coleman met gierende banden bij Codemasters vertrokken is.

Hier lees je de Dirt Rally 2.0 review.

Gamereleases van januari 2019

Aan het einde van elke maand kijken we alvast uit naar wat de komende maand voor ons in petto heeft. Na een ijzersterk 2018 met onder meer God of War en Red Dead Redemption 2 kunnen we ons opmaken voor hopelijk nog zo'n mooi gamejaar. Hieronder lees je de opvallendste gamereleases van januari.

Resident Evil 2 Remake

Datum: 25 januari 2019
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Capcom doet er alles aan om een heerlijke horror-ervaring neer te zetten. De remake van Resident Evil 2 grijpt je bij de strot en laat niet meer los. Tijd voor een angstaanjagende nostalgietrip naar Raccoon City.

Lees hier de Resident Evil 2 Remake review.

Kingdom Hearts 3

Datum: 25 januari 2019
Platform(s): PlayStation 4, Xbox One

Na 13 jaar wachten gaat eindelijk het verhaal van Sora, Donald Duck en Goofy weer verder. Door de magische kracht van vriendschap neem je het op tegen de Heartless: een kwaadaardigheid die toekomst van de vele Disney-werelden op het spel zet.

Lees hier de Kingdom Hearts 3 review.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Marcel de Jong

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.