Sony heeft weer een patent aangevraagd waarmee de PlayStation 5 mogelijk backwards compatibility kan ondersteunen. Er is onder de naam van Mark Cerny begin deze maand een soortgelijke patent aangevraagd. De patent suggereerde dat de PS5 in theorie PS1-, PS2-, PS3- en PS4-titels kan ondersteunen.

Let wel, een aangevraagde patent is geen garantie dat de technologie beschikbaar is bij het uiteindelijke product. Bedrijven kunnen bij voorbaat een patent aanvragen als voorzorgsmaatregel om de competitie voor te zijn.

PS5_patent

Hoewel dit allemaal speculaties zijn, is het wel opvallend dat er al twee patenten kort op elkaar zijn aangevraagd en beide door de systeemontwerper van de PlayStation 5.

Wil je meer weten? Hier lees je over de PlayStation 5 release, prijs, specs, games en alles wat we weten.

ADVERTENTIE