Apex Legends gear, granaten en health items - Stats van de beste armor en andere loot

Welke loot moet je absoluut in je inventory hebben?

Apex Legends is een battle royale-game waarbij je aan het begin van elke match als een gek moet looten. Als eerste pak je natuurlijk een wapen, want de aanval is de beste verdediging. Er komt echter snel het onvermijdelijke moment dat je inventory vol zit.

De hamvraag is dan: wat nu? Naast de beste wapens en attachments in Apex Legends moet je kritisch zijn waarmee je de schaarse slots in je inventory gaat opvullen. Hier lees je alles wat je moet weten over de Apex Legends gear, grenades en health items.

Op deze pagina:

Wil je meer weten? Start eens bij de 55 Apex Legends tips die we voor je hebben. Ook maken we je wegwijs in de Apex Legends map en vertellen we je alles over de Apex Legends characters. Op zoek naar de beste loot? Hier vind je de beste wapens en attachments in Apex Legends of de beste gear, granaten en health items in Apex Legends.

Apex Legends gear, granaten en health items tips

In Apex Legends bestaat je gear uit een viertal items: het Body Shield, de Helmet, het Knockdown Shield en de Backpack. Deze zijn vervolgens weer onderverdeeld in vier levels: Common (wit), Rare (blauw), Epic (paars) en Legendary (goud). Hoe hoger het level, hoe sterker én schaarser. Daarnaast moet je in je inventory altijd een plekje vrijhouden voor consumables om jezelf op te lappen en throwables wanneer voor de aanval kiest.

apex_legends_inventory
Alle loot in Apex Legends je in de inventory terug.

Voordat we je de functie van alle items toelichten, zijn er eerst nog wat algemene dingen die je moet weten:

10 dingen die je absoluut over Apex Legends gear, granaten en health items moet weten

  • Met uitzondering van de Phoenix Kit en Ultimate Accelerator passen er meer consumables en grenades in één slot.
  • Alle consumables en grenades kun je via je inventory of een 'wiel' selecteren, maar dat kost tijd. Probeer tijdig van elke soort item de beste te equipen. Vooral in de endgame is een Phoenix Kit en Frag Grenade aan te raden.
  • Houd er rekening mee dat het gebruiken van consumables enkele seconden tijd in beslag neemt. Je kunt dan niet kunt schieten of sprinten. Gebruik ze dus op een veilige plek waar je geen gemakkelijke schietschijf bent.
  • Tijdens het looten pak of behoud je automatisch het hoogste level gear. Heb je bijvoorbeeld een Rare (blauwe) Backpack, dan pak je wel een Epic (paarse) Backpack maar geen Common (witte) Backpack.
  • Iedereen begint standaard met 100 HP. Met een Body Shield kun je dit tot maximaal 200 HP uitbouwen. Body Shields kunnen breken, maar je kunt ze altijd weer rechargen met consumables zoals de Shield Battery, Shield Cell en Phoenix Kit.
  • Helmets voegen geen HP toe, maar verminderen wel headshot damage. In tegenstelling tot Body Shields kunnen Helmets niet kapot en hoef je ze dus ook niet op te laden.
  • Hoe teleurgesteld je ook bent, gebruik knocked zo snel mogelijk je Knockdown Shield en geef door waar vijanden zitten. Help je teamgenoten zodat je zelf weer zo snel mogelijk gerevived kunt worden.
  • In de inventory zie je welke level gear je teamgenoten hebben. Handig wanneer je gear tegen het lijf loop die je zelf niet nodig hebt, maar voor een ander bruikbaar is. Vergeet de gear niet te pingen.
  • Legendary gear is zeer schaars en moeilijk te vinden. Hot Zones, Supply Drops en Apex Packs - of met een beetje geluk iemands Death Box - zijn de enige plekken om het te vinden.
  • Speelt er iemand als Lifeline in je team? Geef dan alle Ultimate Accelerants aan haar, zodat zij zoveel mogelijk Care Packages met extra loot kan oproepen. Lifeline is tevens de enige Legend die kan healen.

Ben je op zoek naar meer tips? Hier lees je de Apex Legends tips en tricks voor zowel beginners al gevorderden.

Apex Legends Body Shield

GearLevelEffect
Body Shield Common (wit) +50 HP
Body Shield Rare (blauw) +75 HP
Body Shield Epic (paars) +100 HP
Body Shield Legendary (goud) +100 HP + recharge Shield na Finisher

Zoals in menig shooter is ook in Apex Legends armour onmisbaar. Een Body Shield beschermt je lichaam tegen vijandelijke kogels, granaten en andere damage. Voordat je HP omlaag gaat, moet altijd eerst deze lichaamsbescherming volledig kapot geschoten zijn. De Shield Bar is de balk direct boven de Health Bar, die je beide links onderin je scherm ziet.

apex_legends_body_shield
Met een Body Shield bescherm je in Apex Legends je lichaam tegen kogels, granaten en andere damage.

Apex Legends Helmet

GearLevelEffect
Helmet Common (wit) -30% headshot damage
Helmet Rare (blauw) -40% headshot damage
Helmet Epic (paars) -50% headshot damage
Helmet Legendary (goud) -50% headshot damage + snellere recharge Tactical en Ultimate

Net zoals Body Shields maken Helmets het verschil tussen leven en dood uit. Deze helmen beschermen je logischerwijs tegen headshots. Een headshot vermenigvuldigt afhankelijk van het wapen de schade met 1,5 of 2, maar Helmets verminderen deze bonus damage met een van de bovenstaande percentages.

apex_legends_helmet
Een Helmet is in Apex Legends het enige antwoord tegen headshots.

Apex Legends Knockdown Shield

GearLevelEffect
Knockdown Shield Common (wit) blockt 100 damage
Knockdown Shield Rare (blauw) blockt 250 damage
Knockdown Shield Epic (paars) blockt 750 damage
Knockdown Shield Legendary (goud) blockt 750 damage + self-revive wanneer knocked

Eenmaal knocked heb je nog een troef achter de hand: het Knockdown Shield. Activeer dit gecurfde schild om tot op een bepaalde hoogte damage te blokkeren. Het voordeel is dat je kruipend op de grond nog prima kunt communiceren, deuren sluiten en vooral vijanden afleiden. Je Knockdown Shield beschermt je echter niet tegen vijandelijke Finishers.

apex_legends_knockdown_shield
Met een Knockdown Shield achter de hand is het in Apex Legends nog niet direct gedaan met je.

Apex Legends Backpack

GearLevelEffect
Backpack Common (wit) +2 inventory slots
Backpack Rare (blauw) +4 inventory slots
Backpack Epic (paars) +6 inventory slots
Backpack Legendary (goud) +6 inventory slots + 50% sneller healen

Het belang van een Backpack komt pas naar voren wanneer je handige ammo, attachments en andere items noodgedwongen moet laten liggen. Je begint in Apex Legends standaard met acht slots, maar met een rugzak kun je die uitbreiden tot veertien slots.

apex_legends_backpack
Met zoveel loot voor het oprapen, is een Backpack in Apex Legends onmisbaar.

Apex Legends Health Items

ItemLevelTijdAantalEffect
Syringe Common (wit) 5 seconden 6 per slot +25 HP
Med Kit Rare (blauw) 8 seconden 3 per slot +100 HP
Shield Cell Common (wit) 3 seconden 6 per slot +25 Shield
Shield Battery Rare (blauw) 5 seconden 3 per slot +100 Shield
Phoenix Kit Epic (paars) 10 seconden 1 per slot +100 HP en +100 Shield
Ultimate Accelerant Epic (paars) 7 seconden 1 per slot +20% Ultimate

Alle bovenstaande items liggen als loot in de map verspreid en dienen om jezelf weer op te laden. Met Syringes en Med Kits laad je je health bar weer op, terwijl je met Shield Cells en Shield Batteries je shield bar oplaadt. Met een Phoenix Kit sla je twee vliegen in één klap. Met de Ultimate Accelerant laad je - zoals de naam al doet vermoeden - de Ultimate van je Legend op.

apex_legends_health
Health items zoals de Med Kit zijn in Apex Legends soms de beste vriend die je hebt.

Apex Legends Grenades

ItemLevelTijdAantalEffect
Frag Grenade Common (wit) 4 seconden 2 per slot Damage door explosie
Thermite Grenade Common (wit) Direct na impact 2 per slot Damage door brand
Arc Star Common (wit) 3 seconden 2 per slot Damage + stun door pulse

Grenades zijn wellicht de items die je het minste gebruikt, maar kunnen je tegenstanders serieus verzwakken. Wanneer je granaten gooit, zie je eerst de baan van het projectiel zodat je goed kunt mikken. De Frag Grenade is de klassieke granaat, terwijl de Thermite Grenade als een molotovcocktail werkt. The Arc Star zorgt voor schade en desoriëntatie, maar blijft bovendien kleven.

apex_legends_grenade
Voordat je in Apex Legends het vuur opent, gooi je het beste eerst een grenade naar een vijand.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Yvo Kieviet

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread